Cea de-a şasea ediţie a Galei Tineretului din România se va desfăşura sâmbătă seara la Iaşi, în cadrul evenimentului urmând a fi stabilită şi următoarea Capitală a Tineretului. Directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Bogdan Crucianu, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ediţia a şasea a Galei Tineretului din România este organizată la Iaşi de Ministerul Tineretului şi Sportului.
'Gala Tineretului din România îşi propune să evidenţieze şi să recunoască importanta contribuţie a tinerilor la dezvoltarea comunităţilor din care fac parte, pe parcursul anilor 2018 şi 2019, manifestată prin proiecte şi iniţiative, în diferite domenii de interes pentru generaţia lor. Ediţia din acest an a Galei are în centru conceptul ' Visăm şi creăm împreună!'. În cadrul acestui proiect vor fi premiate proiecte de tineret care se încadrează în următoarele secţiuni: Antreprenoriat, muncă şi angajabilitate;
Cultură; Implicare civică, voluntariat, mediu; Incluziune socială; Învăţarea non-formală; Sănătate şi Sport. În plus, vor mai fi acordate două premii speciale, pentru Junior ONG - cel mai bun proiect derulat de o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată recent; Premiu de popularitate - cel care a fost votat de public în mediul online. Tot în cadrul acestei gale va fi stabilit oraşul unde va ajunge titlul de Capitală a Tineretului, Iaşiul fiind oraşul care deţine în prezent acest titlu', a declarat Bogdan Crucianu, directorul CCS Iaşi.
Prezent la conferinţa de presă, secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Remus Munteanu, a spus la rândul său că în cadrul Galei Tineretului din România va fi premiată şi activitatea de tineret şi studenţească de la nivelul Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret. 'Se va acorda premiul pentru 'Cel mai bun proiect de tineret derulat de un Centru de tineret din cadru Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret' şi 'Cel mai bun proiect studenţesc'. Formularele de candidatură au fost evaluate şi punctate de către un juriu specializat, pe baza criteriilor de jurizare prevăzute în Regulamentul Galei Tineretului.
Juriul este format din reprezentanţi ai structurilor guvernamentale şi neguvernamentale, cu expertiză în domeniile pentru care se acordă premiile. Detaliile legate de proiectele din competiţie pot fi consultate la secţiunea Regulament de pe site-ul galei sau al Ministerului Tineretului şi Sportului. Prin intermediul acestor premii vrem să îi încurajăm tinerii să se implice cât mai mult în diverse activităţi', a declarat oficialul de la Ministerul Tineretului şi Sportului, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News