Nutriționistul Cristian Mărgărit a fost invitat la podcastul „Ameritat” cu Ameri Nasrin, unde a explicat motivul pentru care ciocolata ne face mai fericiți.
„Ciocolata ne face mai fericiți, dar trebuie să o dozăm corect”, a spus nutriționistul Cristian Mărgărit.
„Cu cât mai multă ciocolată, cu atât mai multă fericire”, a adăugat Ameri Nasrin.
„Este o curbă, ca la orice. Când depășești cantitatea optimă, atunci începe să îți facă rău. Asta este valabil pentru absolut orice în viață. La ciocolată ar fi câteva lucruri importante de spus. Trebuie să încercăm o ciocolată neagră cu mai puțin zahăr și să o folosim cu măsură.
Ea are niște substanțe chimice în ea care dau acea stare de bine, de fericire. Singura problemă este că provine dintr-o nucă și este multă grăsime acolo, dacă mai are și zahăr, atunci devine foarte densă din punct de vedere caloric”, a spus Cristian Mărgărit.
Nu trebuie să renunțăm la ciocolată
„Trebuie să separăm foarte bine în funcție de obiectiv. Nu toată lumea vrea să slăbească. Poate cineva vrea să urce un munte și atunci ciocolata îi folosește foarte mult. Putem să folosim alimentele ca pe un instrument, pentru a ne atinge obiectivul și în același timp să avem și plăcerea de a mânca.
Să mâncăm și pentru a trăi, dar să trăim și pentru a mânca. Nu văd de ce un om ar renunța la o plăcere atât de mare, ca și cum te-ai călugări. Nu cred că am venit pe lume pentru a trăi o viață plată, fără plăcere. Cred că am venit să experimentăm cât mai multe lucruri și trebuie să facem asta și cu mâncarea”, a adăugat nutriționistul Cristian Mărgărit în cadrul podcastului „Ameritat” cu Ameri Nasrin.
VEZI ȘI: Secretul unei ciocolate extraordinare. Citește eticheta - nu trebuie să conțină acest ingredient
Businessul de ciocolată ar trebui să urmeze evoluțiile businessului de cafea din România, spune chef Ștefan Niță.
Businessul de ciocolată din România ar putea lua exemplul pozitiv oferit de afacerile cu cafea. „Businessul de ciocolată artizanală cred că este similar cu cel de cafea de origine care a început, ușor, ușor, să fie mult mai prezent în România. Așa cum ardeam cafeaua și o beam, așa se întâmplă acum cu pudra de cacao alcalinizată. Românii sunt obișnuiți cu gustul foarte intens de cacao, cum ar fi cea Dr. Oetker. Dacă îi dai o cacao nealcanizată o să spună că nu are putere, că nu este din aceea scumpă”, a spus el la Chocolate Saga.
Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/secretul-unei-ciocolate-extraordinare-citeste-eticheta-nu-trebuie-sa-contina-acest-ingredient_917857.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu