Iată ce se întâmplă în organismul care a luat virusul COVID-19

Numărul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus crește de la o oră la alta în România.  

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor, infecția cu noul tip de coronavirus se manifestă prin debutul brusc al cel puțin unuia din următoarele: tuse, febră, durere în gât, scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii).

Până la acest moment, experții în sănătate au stabilit că acest virus se răspândește prin picături transmise în aer prin tuse sau strănut.

Conform specialiștilor consultați de The New York Times, iată ce se întâmplă în organismul care a luat virusul COVID-19:

- odată ce ați intrat în contact cu COVID-19, virusul ajunge în corpul nostru, iar copii ale acestuia încep să se înmulțească și infectează celulele vecine. Simptomele încep adesea cu o durere în gât și o tuse uscată;

- apoi, virusul „se târâie progresiv pe tuburile bronșice". Când virusul ajunge în plămâni, mucoasele lor se inflamează. Acest lucru poate deteriora alveolele sau sacii pulmonari și trebuie să „muncească mai mult" pentru a-și îndeplini funcția de a furniza oxigen sângelui care circulă prin corpul nostru și de a îndepărta dioxidul de carbon din sânge, astfel încât să poată fi expirat;

- umflarea și fluxul afectat de oxigen pot determina ca zone din plămâni să se umple cu lichid, puroi și celule moarte;

- în cele mai grave cazuri, pacienții respiră atât de greu, încât trebuie să fie puși pe un ventilator.

Dincolo de aceste cazuri grave, 80% dintre cei infectați fac forme ușoare, care se tratează simptomatic, iar boala poate fi ținută sub control și la domiciliu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel