Katherine Reid nu este doar mamă, ci și om de știință și și-a folosit cunoștințele și studiile pentru a-și ajuta fiica, care suferă de autism.
Chiar și astăzi mulți medici sunt sceptici, în ciuda unor rezultatelor obținute. Probabil că nu o vor putea ignora în viitorul studiu al unei cure alimentare care a uimit-o pe Katherine în primul rând.
Katherine Reid nu este doar mamă, ci este și om de știință. Ea lucrează ca biochimist și și-a folosit cunoștințele și studiile pentru a-și ajuta fiica, împreună cu contribuția soțului ei, Paul Sauer, care este biolog celular.
„Brooke trăia în propria ei lume, nu putea exista contact vizual cu ea, o îmbrățișare, comunicarea a fost dificilă, interacțiunea și jocul cu alți copii imposibil.”
Potrivit mamei, fetița putea doar să-și clasifice, să ordoneze și să grupeze obsesiv animalele de companie din plastic. Limbajul ei se limita la cuvinte sau fraze extrapolate din filme, discursuri sau cântece pe care le-a auzit.
Katherine decide apoi să investigheze problema și să profite de unele dintre cunoștințele sale și de alte studii independente, atât ca mamă, cât și ca cercetător. Încearcă diferite abordări terapeutice dar iese la iveală un lucru deconcertant: singurul lucru care pare să aibă vreun efect este să îi schimbe alimentația, potrivit Salutecobio.
Katherine subliniază ceea ce alți savanți au spus deja: mâncarea are efecte uriașe și de anvergură asupra creierului nostru.
În prima faza se introduc suplimente alimentare: probiotice, vitamine B și D, Omega3, magneziu și cantități suplimentare de fructe și legume.
Rezultate:
După doar 10 zile, pentru prima dată, Brooke face un contact vizual semnificativ cu mama ei. În săptămânile următoare, se observă o îmbunătățire a interacțiunei cu fetița, ea răspunzând și la întrebarea despre cum o cheamă, iar când oamenii din jurul ei vorbeau, fetița întoarce să se uite la ei.
După trei săptămâni, a început faza a doua: eliminarea glutenului și a produselor lactate care conțin cazeină (proteina laptelui), timp de șase luni. Literatura științifică medicală evidențiază studii în acest sens nu numai în legătură cu autismul, ci și pentru numeroase alte patologii.
Probabil că nu întâmplător acești copii au adesea și probleme digestive și constipație care, odată cu schimbarea dietei, se îmbunătățesc împreună cu comportamentul lor.
Rezultate:
Brooke începe apoi să interacționeze cu alți copii, să se joace imaginativ, să aibă o percepție senzorială mult mai bună. Dar a continuat să aibă comportamente compulsive și crize de plâns pe care Katherine dorea să le rezolve.
Conform studiilor și cercetărilor independente ale lui Katherine, apare un factor cheie în dezvoltarea și agravarea multor boli, inclusiv depresia, sindromul bipolar, diabetul, scleroza multiplă, Parkinson, sindromul Tourette, schizofrenia, Alzheimer și autismul. Acesta este glutamatul, care se găsește în 5% din alimente, în special sub formă de glutamat monosodic, adesea nemenționat pe etichetă.
Glutamatul se acumulează și provoacă probleme organismului nostru. De asemenea, se găsește în mod natural în corpul nostru, dar este produs la nevoie, deci într-un mod controlat.
Potrivit multor publicații, aportul alimentar este responsabil pentru multe probleme neurologice din cauza unui dezechilibru în receptorii primari care poate interfera cu învățarea și cu toate funcțiile neuronale.
Ei bine, în faza a treia, toate produsele care conțin glutamat sunt eliminate și Brooke devine un copil capabil să comunice perfect, fără crize obsesive, fără a fi nevoie de vreun profesor de sprijin!
Incredibil, criticile aduse acestor părinți au fost multe și nu întreaga comunitate științifică este de acord cu alegerea lor. Între timp, Katherine poate vedea direct rezultatul fiicei ei, care are acum șapte ani, și este dovada vie a meritelor cercetării sale independente.
Katherine și soțul ei au înființat, de asemenea, o asociație non-profit ”Unblind my mind” pentru a-i face pe oameni să conștientizeze și să stimuleze curiozitatea și cunoștințele despre o dietă mai sănătoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu