ICARUS, un proiect ruso-german de monitorizare a migraţiilor animalelor, va deveni funcţional în 2020

ICARUS, un proiect ruso-german de monitorizare a tiparelor migraţionale ale animalelor de pe Terra, conceput pentru a-i ajuta pe specialişti să implementeze programe de conservare mai eficiente, va deveni pe deplin funcţional în 2020, informează DPA, citează Agerpres.

Pe 1 decembrie, un computer necesar pentru buna funcţionare a programului ICARUS va fi trimis la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a anunţat coordonatorul proiectului, Martin Wikelski, cercetător la Institutul Max Planck pentru Biologie Comportamentală din oraşul german Konstanz.

Un computer trimis anterior pe laboratorul orbital nu a putut să funcţioneze corect din cauza unei defecţiuni la sistemul său de răcire. Programul ICARUS ar fi trebuit să fie pornit oficial în luna iulie a acestui an.

ICARUS, acronim de la International Cooperation for Animal Research Using Space, va utiliza o serie de transmiţătoare ataşate de diverse animale sălbatice, inclusiv de păsări, pentru a monitoriza tiparele lor migraţionale şi pentru a recolta alte informaţii importante pentru specialiştii în domeniul conservării naturii.

Experţii consideră că ICARUS este mai puţin costisitor decât proiectele anterioare similare care foloseau transmiţătoare celulare.

Ornitologii dintr-o echipă de cercetare din Siberia au ţinut prima pagină a ziarelor din lumea întreagă, recent, după ce au dezvăluit că telefoanele mobile cu rol de transmiţător, ataşate de animalele sălbatice monitorizate, au generat costuri uriaşe prin activarea taxelor de roaming.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel