ÎCCJ, decizie privind reabilitarea lui Gigi Becali

Judecătorii de la Înalta Curte au dat o decizie în cazul reabilitării lui Gheorghe Becali.

Judecătorii de la Înalta Curte i-au respins lui Gheorghe Becali reabilitarea. Acesta poate să conteste decizia, potrivit România TV.

Amintim faptul că Gigi Becali a declarat joi, la sediul instanței supreme, că vrea să ceară magistraților reabilitarea după ce a suferit trei condamnări definitive la pedepse cu executare, omul de afaceri având mai multe interdicții.

Decizia instanței

'Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare', se arată în decizia instanţei.

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire. Înseamnă mare lucru (n.r. reabilitarea). (...) Funcție de demnitatea publică nu mă interesează. Să aleg - să zicem așa și-așa. Nu e mare lucru (să candidez)", a declarat Gigi Becali joi, la sediul Înaltei Curți.

Întrebat de ce solicită acum reabilitarea și nu a așteptat să se împlinească termenul de drept, Becali a spus: „Păi trebuie, dacă nu ceri nu iei niciodată. Trebuie să aștepți 5 ani pentru reabilitarea de drept. Dacă aștept, doamne ferește mai face un dosar, zice că ești recidivist. Eu am făcut pușcărie degeaba și de aia am și venit să cer reabilitarea". 

Finanțatorul celor de la FCSB a mai precizat că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție nu trebuie desființată, deoarece doar prin această structură procurorilor „li s-a tăiat macaroana".

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat un an şi zece luni de închisoare, din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel