ICCJ desființează dosarul de mare corupție de la CNAS. Interceptările, ilegale

Judecătorii ICCJ au stabilit, definitiv, eliminarea tuturor mandatelor tehnice de interceptare, înregistrare și transcriere din dosarul șefilor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, instrumentat de DNA.

Interceptările fuseseră realizate cu ajutorul SRI, fiind declarate ilegale de către CCR,  pe baza deciziei numărul 22 din 18 ianuarie 2018. Curtea de Apel București stabilise, la începutul anului 2020, că toate probele DNA sunt valide și că judecata  poate începe pe fond.

Decizia judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel București a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii ICCJ au admis contestațiile formulate de o parte dintre inculpați împotriva încheierii din data de 28 februarie 2020 a Curții de Apel București – Secția I-a Penală pronunțată în dosarul nr.5588/2/2018/a1 (2142/2018).

”În temeiul art. 102 alin. 2 – 4 din Codul de procedură penală, exclude din materialul probator toate procesele verbale de consemnare a rezultatelor activităților de supraveghere tehnică mai sus-menționate. În conformitate cu Decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curții Constituționale, dispune eliminarea din dosarul cauzei a acestor mijloace de probă și a suporților care conțin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică mai sus-menționate, precum și înlăturarea referirilor la aceste mijloace de probă și înlăturarea redării conținutului acestor mijloace de probă din Rechizitoriul nr. 64/P/2017 din 10 iulie 2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA”, scrie site-ul știripesurse.

În luna august 2017, DNA a anunțat primele arestări din dosarul CNAS și a CASMB, deschis pe tema decontărilor unor servicii medicale. Procurorii au susținut că, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat prin care, sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CSAMB) au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul CSAMB, sub protecția unor persoane din conducerea instituției, dar și din conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel