Vara, un pahar delicios de ice coffee nu poate fi refuzat. Cafeaua rece îți va trezi toate simțurile. Iată cum se prepară, după o rețetă foarte simplă...
Ingrediente:
- cafea proaspăt măcinată sau cafea instant
- gheață
- lapte sau lapte vegetal
- sirop de caramel sau ciocolată (opțional)
- îndulcitor (zahăr, sirop de arțar, miere, etc., după preferințe)
Cum se prepară
Dacă folosiți cafea proaspăt măcinată, pregătiți-o conform preferințelor personale și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Dacă alegeți cafea instant, dizolvați o cantitate corespunzătoare în apă fierbinte, apoi lăsați-o să se răcească sau adăugați cuburi de gheață pentru a răci instant cafeaua.
Dacă doriți să adăugați un gust dulce sau aromă specială, puteți amesteca sirop de caramel sau ciocolată în cafea sau puteți adăuga îndulcitorul preferat.
Puneți cafeaua răcită în frigider pentru a se răci complet sau adăugați cuburi de gheață în cafea pentru răcire rapidă.
Puneți câteva cuburi de gheață într-un pahar mare sau într-un pahar special pentru ice coffee. Turnați cafeaua răcită peste cuburile de gheață. Turnați laptele sau laptele vegetal peste cafea, după preferințe. Puteți ajusta cantitatea de lapte pentru a obține gustul dorit. Folosiți o lingură pentru a amesteca bine cafeaua cu laptele și gheața, asigurându-vă că ingredientele se combină uniform.
Dacă doriți, puteți adăuga puțină frișcă deasupra și puteți presăra cacao sau scorțișoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News