ICI București anunță semnarea unui memorandum de cooperare cu Plug and Play, propunându-și să consolideze astfel ecosistemul de inovare al României prin încurajarea colaborării între startup-uri, corporații, entități guvernamentale și investitori internaționali.
Prin acest parteneriat, ICI București își propune să valorifice rețeaua globală și expertiza Plug and Play, o platformă globală de inovare, cu o prezență în peste 40 de locații din întreaga lume, care conectează startup-uri cu investitori și corporații pentru a stimula progresul tehnologic. Memorandumul de înțelegere se va concentra pe a identifica, susține și extinde startup-urile românești din sectoare cheie, inclusiv fintech, healthtech, energie și sustenabilitate. Combinând cunoștințele și capacitatea de cercetare ale ICI București cu ecosistemul de parteneri corporativi și investitori Plug and Play, această cooperare urmărește să poziționeze România ca un hub pentru progresul tehnologic în Europa de Est.
„Colaborarea cu Plug and Play este o dovadă a angajamentului nostru de a promova ecosistemul digital al României”, a declarat Adrian Vevera, Director General al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București.
Parteneriatul se axează pe creșterea startup-urilor din IT, impulsionarea transformării digitale și promovarea unui mediu propice tehnologiilor emergente.
ICI București găzduiește International Conference on Virtual Learning –ICVL 2024 în data de 15 noiembrie 2024, o oportunitate pentru mediul academic, cercetători și profesioniști din întreaga lume de a se reuni și de a împărtăși cunoștințele și experiențele privind învățământul virtual.
ICVL este o conferință anuală care își propune să exploreze și să aducă inovații în scopul educației inteligente și incluzive, cu accent pe crearea unui cadru care să introducă pe scară largă abordările eLearning în activitățile de predare și formare, asistând profesorii și formatorii în utilizarea tehnologiilor didactice inovatoare, promovând software-ul educațional și tehnologia disruptivă în educație.
Sunt încurajați toți actorii din domeniul educației să participe la acest eveniment, specialiştilor din domeniul eLearning, cercetătorilor, profesorilor din învăţământul universitar şi preuniversitar, inspectorilor, consilierilor, pedagogilor, psihologilor, elevilor şi studenţilor, precum și a reprezentanților instituţiilor publice și a organizaţiilor profesionale din România și din străinătate. Lucrările rezumate trebuie să fie scrise în limba engleză, limba oficială a evenimentului. Subiectele abordate sunt: Instructional Design în Era Digitală, Tehnologii & Laborator Virtual (TECH), Soluții Software (SOFT), Schimbarea Învățământului prin Adoptarea Tehnologiilor Disruptive, Dinamica de Grup Online și Dimensiunile Netehnolgice ale Învățării Digitale, iar ca sesiune specială va fi tema „generative AI în educația informatică: adaptarea la inevitabil”.
Date importante:
Transmiterea lucrării pentru evaluare: 11 august 2024
Lucrările vor fi redactate in limba engleză și transmise ca un singur fișier Microsoft Word către: [email protected].
Notificarea acceptării lucrării: 25 august 2024
Înregistrare: 30 august 2024
Transmiterea lucrării în forma finală: 13 septembrie 2024
Data conferinței: 15 noiembrie 2024
Mai multe informații se găsesc pe website-ul conferinței: https://icvl.eu/
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News