Comitetul Director al Institutului Cultural Român (ICR) a decis miercuri încheierea activității filialelor pilot din țară. Decizia a fost luată ca urmare a analizei utilității și impactului acestora. Filialele ICR din țară au fost înființate în provinciile istorice ale României, începând cu luna octombrie 2012. Astfel de institute au fost deschise în Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova, ca parte a "efortului de a face activitatea ICR cât mai accesibilă celor interesaţi din întreaga ţară", anunță Agerpres.
Autor: Raluca Țena
"În urma unei analize a impactului acţiunilor derulate de filialele Institutului Cultural Român din ţară, în raport cu misiunea Institutului, cu priorităţile actuale şi cu resursele disponibile, Comitetul Director al ICR a decis încheierea acestui program-pilot. În consecinţă, începând cu 31 iulie 2013, filialele ICR din interiorul ţării îşi vor înceta activitatea. ICR le mulţumeşte pentru colaborare şi pentru efortul depus tuturor celor implicaţi în acest demers", se arată într-un comunicat de presă al ICR.
În luna iulie însă, preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, declara că menirea principală a institutului trebuie să fie "exportul". "Cum spuneam, menirea principală a ICR este exportul. Este adevărat, una din motivaţiile pe care le-am auzit despre filialele ICR din ţară este că ar reprezenta un fel de aspiratoare de cultură pe plan local. Am încercat să mă informez, să mă uit prin alte locuri cum se întâmplă şi trebuie să vă spun că nu prea există. Eu, personal, nu pornesc pe ideea fixă de a le desfiinţa, dar în momentul de faţă, eu nu le văd utilitatea", explică Zamfiroiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci