IDF avertizează: Vom continua să lovim pe oricine trage în noi sau se apropie de graniţă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a făcut mai mai multe declarații despre situația conflictului dintre Israel și Hamas.

"Continuăm să îi vânăm pe luptătorii şi comandanţii Hamas deasupra pământului şi dedesubt. În momentul acesta, sunt zece comandanţi de batalion - asta ar fi paralelul pentru armata - din partea Hamasului care conduc luptele. Au fost eliminaţi, de fapt, şi continuăm aceste acţiuni. În acest moment, sunt zeci de aeronave în pregătire pentru atac. Luptătorii unităţii Diamant îndeplinesc o serie de misiuni legate de dezvăluirea şi distrugerea de tuneluri ale Hamasului. În această seară, soldaţii IDF au luat masa de vineri seară pe câmpul de luptă.

"Vom continua să lovim pe oricine trage în noi sau se apropie de graniţă"

Moralul soldaţilor este mare, sunt determinaţi, ştiu pentru ce luptă - pentru voi, pentru noi, pentru casa noastră, aici în Israel. Forţele IDF au atacat poziţii de lansare a rachetelor ca răspuns pentru racheta antitanc, cea care a fost trasă de pe teritoriul Libanului. Vom continua să lovim pe oricine va continua să tragă în noi sau să se apropie de graniţă. Vom ataca orice graniţă care reprezintă ameninţare pentru Israel.

Rog populaţia să urmeze instrucţiunile. Este important să rămâneţi vigilenţi pentru a ne salva propriile vieţi. Până acum au fost înştiinţate familiile a 241 de ostatici. Inimile noastre sunt cu ei. Încercăm încontinuu să îi aducem acasă. Am înştiinţa familiile a 3401 de soldaţi IDF împreună 31 de poliţişti ai statului Israel şi  10 persoane din serviciile de securitate. Toţi sunt protectorii Israelului. Nu îmi pot imagina ce este în inimile voastre, familiile persoanelor care au pierit în această vineri seara", a spus purtătorul de cuvânt al IDF.

"Diverşi "delegați" din Liban și din nord încearcă să atace"

"Suntem focalizaţi pe Fâşia Gaza, obiectivul fiind să distrugem Hamasul şi să readucem securitatea pentru Israel. Sunt diverşi "delegați" din zona aceea de Liban și din nord care încearcă să atace. Repetăm: răspunsul va fi imediat şi decisiv pentru orice persoană care va încerca să ne atace", a mai spus acesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel