IDF difuzează imagini cu liderul Hamas în tunelurile de sub Fâșia Gaza /video

 Photo source: IDF via Times of Israel
Photo source: IDF via Times of Israel

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a prezentat într-o conferință de presă imagini foto și video care îl înfățișează pe Yahya Sinwar, liderul organizației Hamas, în tunelurile subterane din Fâșia Gaza.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au făcut publice imagini foto și video cu liderul grupării Hamas, Yahya Sinwar, surprinse în tunelurile subterane din Fâșia Gaza. Decizia de a face publice aceste imagini este una rară pentru Israel, scrie Defense România.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, imaginile video, datate 10 octombrie, arată că Sinwar s-ar fi pregătit să fugă prin rețeaua extinsă de tuneluri subterane din Fâșia Gaza. Aceste imagini au fost capturate de camerele de supraveghere ale IDF din tuneluri.

Imaginile, provenind din sudul Fâșiei Gaza, mai precis din Khan Younis, arată că Sinwar nu a rămas în nordul regiunii pentru a lupta alături de teroriștii pe care îi conduce, ci a fugit imediat în sudul teritoriului.

În imagini se mai află Ibrahim, fratele lui Yahya Sinwar și liderul Hamas. De asemenea, în cadre sunt surprinși soția și copiii liderului terorist.

Youtube video image

Purtătorul de cuvânt al IDF a subliniat importanța informațiilor obținute, care ar putea duce la capturarea celor mai înalți oficiali Hamas și eliberarea ostaticilor. "Vânătoarea lui Sinwar nu se va opri până când nu îl vom prinde, viu sau mort", a precizat Hagari.

Deși nu există informații oficiale, se presupune că Yahya Sinwar s-ar putea ascunde în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, singurul oraș mare din regiune care încă nu a fost accesat de IDF. În Rafah locuiesc peste un milion de palestinieni, iar forțele israeliene sunt la porțile orașului.

IDF a anunțat încă din 7 octombrie că Sinwar "este deja un om mort", însă acesta nu ar fi conștient încă de acest lucru.

În plus, Hagari a precizat că la începutul lunii octombrie au fost reținuți mai mulți comandanți Hamas și membri ai familiei lui Sinwar. Informațiile obținute în urma interogatoriilor sunt considerate valoroase pentru IDF.

La finalul anului trecut, într-un interviu acordat DefenseRomania, David Maxim, fost operator al Forțelor Speciale Israeliene, a afirmat că Mossad-ul, Shin Bet-ul și AMAN-ul lucrează împreună pentru eliminarea liderilor Hamas, inclusiv a lui Sinwar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel