Mulți oameni s-au întrebat dacă vor mai primi pensia sau salariul dacă au carduri la Raiffeisen Bank și BCR din cauza boicotului la adresa Austriei.
UPDATE: În urma știrilor vehiculate azi cu privire la plata pensiilor, vă putem confirma că BCR a efectuat deja pentru clienții săi toate plățile eferente pensiilor, conform instrucțiunilor primite de la casele teritoriale de pensii. În rest, toate operațiunile bancare se desfășoară normal.
Știrea inițială:
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut câteva precizări privind acest subiect. Ministrul a spus clar că fiecare are dreptul să-și aleagă banca prin care să primească salariul sau pensia. Nu decide statul prin ce bancă primește un român câștigul lunar. Așadar, oamenii care au conturi la Raiffeisen Bank și BCR vor primi, în continuare, aici, pensiile și salariile.
„În calitate de demnitar, tot timpul am fost adeptul ideii că orice întrebare este binevenită, însă subiectul acesta este un non-subiect. Nu Ministerul Muncii decide unde un senior al României își încasează pensia. Omul poate alege să-și încaseze pensia într-un card bancar sau prin Poștă.
Seniorul României decide la ce bancă își face card pentru a lua pensia. Acest lucru nu-l decide nici Ministerul Muncii, nici Casa Națională de Pensii. Este o nedreptate ce ne-a făcut Austria, dar eu, ca demnitar, nu pot să dau curs unor astfel de boicoturi care nu au legătură nici cu profesionalismul, nici cu realitatea”, a zis Marius Budăi la Antena 3 CNN, într-un interviu cu Mădălina Mihalache.
Dacă oamenii vor renunţa la Raiffeisen Bank şi BCR, este posibil ca pensiile să „meargă” la CEC Bank sau Banca Transilvania.
VEZI ȘI: Autorităţile române nu au făcut presiuni asupra noastră şi vom continua să susţinem demersurile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, precizează conducerea Raiffeisen Bank România, printr-un comunicat.
„Raiffeisen Bank confirmă fără echivoc declaraţia făcută de BCR şi subliniază că nu s-au făcut presiuni din partea autorităţilor nici asupra sa", se menţionează într-o declaraţie.
Preşedintele&CEO Raiffeisen Bank România, Zdenek Romanek, a subliniat: „Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen şi vom continua să sprijinim demersurile autorităţilor pentru realizarea acestui deziderat."
Anterior, şi reprezentanţii BCR au declarat presei că nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra băncii.
Aceste precizări vin după ce cancelarul austriac Karl Nehammer ar fi vorbit despre presupuse presiuni ale României asupra unor companii austriece.
Pentru că se tot vorbește despre boicot la adresa Austriei după refuzul aderării României în Schengen, se pot face două lucruri simple care să nu afecteze românii.
De exemplu, decât să nu mai mergem la benzinăriile și băncile austriece aflate pe teritoriul țării noastre, românii ar putea face lucruri mai simple și cu adevărat de efect.
Poate te mai gândești de două ori înainte să pleci să te operezi la Viena când ai putea să te tratezi în România - la stat sau la privat, spune jurnalistul Val Vâlcu. Dacă medicul acela la care mergi te tratează cu același dispreț cum a făcut-o Karl Nehammer, cancelarul Austriei, cu România, ce te faci?
La fel se poate proceda și la schi. Poate proprietarului de pensiune din Austria i se pare că miroși urât, poate consideră că nu te-ai spălat suficient pe picioare pentru a putea intra în Schengen. Poate nu te mai duci nici acolo și faci vacanțele în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu