Ierarhii străini în vizită la mănăstirile din Arhiepiscopia Târgoviștei

Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, care au participat duminică, la sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon de la Târgoviște, au vizitat câteva dintre mănăstirile Arhiepiscopiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse (Biserica Ortodoxă Bulgară) și Înaltpreasfințitul Părinte Vasilios, Mitropolit de Famagusta şi Constanția (Biserica Ortodoxă a Ciprului), oaspeți ai Eparhiei noastre la sărbătoarea Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, însoțiți de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, au vizitat duminică, 11 august 2024, Mânăstirea Viforâta, iar luni, 12 august 2024, Muzeul Reședinței Eparhiale, precum și mânăstirile Stelea (simbol al reconcilierii naționale) și Dealu (cea mai importantă necropolă munteană, acolo unde se află capul lui Mihai Voievod Viteazul).

Înalții Ierarhi au fost întâmpinați, la fiecare mânăstire, de obștea monahală, căreia i-au adresat câte un cuvânt de învățătură.

Cu acest prilej, înalții oaspeți au remarcat rolul pe care Mitropolitul Nifon îl are în cadrul slujirii Ortodoxiei, ca participant la diferite întruniri, conferințe sau simpozioane, inter-creștine și inter-religioase, în calitatea de Exarh patriarhal. A fost remarcată bogata activitate editorială inițiată de Părintele Mitropolit Nifon, care reflectă, prin numeroaselor volume tipărite de-a lungul anilor, istoria, cultural și spiritualitatea ortodoxă, românească, precum și intensa misiune pastorală ce se desfășoară în Eparhia noastră, dar mai ales buna organizare a ceremoniilor legate de sărbătoarea Sf. Ier. Nifon.

La vizite au participat: Părintele Vicar eparhial, Părintele Secretar eparhial și Părinți Consilieri de la Centrul eparhial, potrivit Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel