Ieșirea PNL de la guvernare, cutremur politic major în România. Bogdan Chirieac: Domnule, au înnebunit? Ce se întâmplă în acest moment?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea ieșirii de la guvernare a PNL.

"Dacă se întâmplă lucru acesta (ieșirea PNL de la guvernare n.r,) este o dovadă clară de iresponsabilitate și totul se face din orgoliul președintelui Klaus Iohannis care a încercat să își dea o lege exclusiv pentru domnia sa, iar faptul că PSD, dintr-un motiv sau altul, nu a mai vrut să voteze această lege l-a înnebunit pur și simplu pe Klaus Iohannis, care a cerut liderilor de la PNL să iasă de la guvernare.

Nu înțeleg de ce liderii PNL ar da curs unei asemenea cerințe nebunești în acest moment. Deci nu poți lăsa țara fără o coaliție puternică la guvernare deoarece Guvernul ține de coaliție în partea asta, inclusiv în Parlament, inclusiv cu toate probleme care sunt. Lăsați războiul de la graniță, e vorba despre situația economică a României cu deficitul de 9% și cu alte lucruri de genul acesta care trebuie ținute sub un anumit control, deci este o nebunie ieșirea PNL de la guvernare, ar fi, că poate totuși nu se va întâmpla asta. O dovadă de iresponsabilitate și am proprietatea termenilor, nu îl văd pe generalul Nicolae Ciucă să facă așa ceva", a declarat Bogdan Chirieac în direct la Antena 3 CNN.

Bogdan Chirieac: Scenariul unei alianțe PSD - AUR, "o nebunie"

Cât despre scenariul unor lideri din PNL potrivit căruia PSD ar putea să facă o alianță cu AUR, Bogdan Chirieac a spus: "Aceste afirmații despre o alianță PSD-AUR sunt o nebunie. Deci, atenție, suntem în zona profundă a iraționalului, comandat acum de un președinte care trebuie să plece că i se termină mandatul de la Palatul Cotroceni și al cărui orgoliu provoacă un cutremur politic major, destabilizând România. Deci astea sunt pretexte. Onorabila Curte Constituțională a interzis unui candidat antisemit și xenofob să candideze la președenția României. Din acest motiv PNL iese de la guvernare?

Domnule, au înnebunit? Ce se întâmplă în acest moment? Pentru așa ceva iese PNL de la guvernare și apoi se spune "domnule, pensiile militarilor că or fi și or împărți", ce aveți în zona asta? Deci CCR interzice unui candidat antisemit, iar PNL se solidarizează cu candidatul respectiv și iese de la guvernare?

Ce alianță PSD-AUR? AUR nu e validată în plan internațional, nu poți face alianță cu AUR astăzi când vorbim, nu se poate face o alianță că în momentul acela nu mai primești fonduri, nu te mai poți împrumuta pe piață. Deci România este acum într-un context internațional foarte complex. Deci de unde? Dintr-o țară a oportunităților, o țară preferată de SUA, de UE, de Coreea, de Japonia, o țară unde trebuie să se delocalizeze companii din China, din Ucraina, din Rusia, brusc o aruncați într-un haos politic că nu e Iohannis? Domnilor, dar numiți-l senator pe viață pe Klaus Iohannis și lăsați țara funcțională. Deci efectiv este o nebunie în acest moment. Înțeleg jena unor lideri absolut onorabili din PNL vizavi de aceste lucruri".

Ce spune Marcel Ciolacu despre ruperea coaliției

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern, că declaraţiile liberalilor privind ruperea coaliţiei sunt făcute pe fondul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

"V-am mai spus, una e Guvernul României, una e coaliţia politică. Suntem în campanie electorală. (...) Eu aşteptam să fim mai inventivi în această campanie, nu cu tâmpenii de genul că PSD fură, are puterea totală. Îmi aduc aminte că domnul Iohannis îşi dorea Guvernul său. (...) Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partide, dar lucrurile politice se discută, în continuare, la nivelul secretarilor generali ai partidelor ", a declarat Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

Premierul a reiterat că îşi va da demisia din funcţie dacă PNL iese de la guvernare, întrebat în acest sens.

"Categoric! În momentul acela nu mai avem o coaliţie pentru Guvernul României, nu e normal?", a afirmat Ciolacu.

Totodată, premierul nu a exclus ca după alegerile parlamentare şi prezidenţiale noul guvern să fie refăcut tot într-o formulă cu PNL.

"Da, de ce nu ? Dar acest lucru nu-l decid eu, îl decid românii. (...) Eu v-am anunţat foarte clar că prim-ministrul nu va fi de la PSD şi acest lucru o să-l fac, imediat, după alegerile... după 1 decembrie, după ce românii se vor exprima prin vot. Nu pot să-l fac acum, dar după rezultatele care vor fi anunţate după 1 decembrie...", a declarat Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel