Iga Swiatek bifează noi ”borne” la Turneul Campioanelor. Cere schimbarea calendarului WTA în 2024

FOTO: captura video WTA
FOTO: captura video WTA

Iga Swiatek, în lupta pentru revenirea pe primul loc în ierarhia mondială, cere schimbarea calendarului WTA în 2024.

Iga Swiatek, fost lider mondial, a obținut a doua victorie în cadrul Turneului Campioanelor de la Cancun (Mexic) și este aproape calificată în semifinalele competiției care reunește cele mai bune opt jucătoare ale lumii.

În grupe, poloneza Iga Swiatek (locul 2 WTA) a învins-o pe Marketa Vondrousova (Cehia locul 7 WTA, câștigătoarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon), scor 7-6 (3), 6-0, iar pe Coco Gauff (SUA, locul 3 WTA, deținătoarea trofeului de la US Open) a învins-o cu scorul 6-0, 7-5. În ultimul meci al grupei, Iga Swiatek, o va întâlni pe tunisianca Ons Jabeur (locul 6), însă acest meci pare să fie unul facil pentru Swiatek. 

Cunoscută pentru declarațiile sale bătăioase, Iga Swiatek a ținut să sublinieze, încă o dată, situația cu care se confruntă jucătorii de tenis pe parcursul unui sezon competițional, arătând că este nevoie de o schimbare din partea decidenților.

”Evident, concurez în circuitul profesionist de patru sezoane, dar este prima dată când jucătoarele de top și cele de rang inferior se unesc cu adevărat pentru a avea un impact mare, pentru a face ceva.

Bineînțeles că nu suntem mulțumite de unele lucruri și de aceea dorim să schimbăm calendarul pentru anul viitor. În 2024 vom avea mult mai multe turnee obligatorii, ceea ce va avea un impact negativ imens asupra sănătății și bunăstării noastre.

Sunt unele lucruri pe care WTA le-ar putea modifica pentru noi, fără a afecta acordurile la care au ajuns cu turneele. Să sperăm că aceste schimbări vor avea loc și vom găsi un acord care să ne facă pe toți fericiți.

Acum suntem toatede aceeași părere, vorbesc mult despre asta cu Coco, cu Ons și cu restul jucătoarelor care sunt aici. E prima dată când suntem unite, gândim la fel, împărtășim ideea că nu va fi bine să avem mai multe turnee obligatorii.

De aceea vrem să avem un impact, pentru că atunci când se va întâmpla, va fi ceva care va dura pentru totdeauna. Să sperăm că putem pune presiune asupra deciziilor", a spus Swiatek, citată de puntodebreak.com.

”Borne” bifate la WTA Finals

Succesul polonezei Iga Swiatek în fața lui Cori Gauff a marcat o premieră absolută în istoria Turneului Campioanelor. Swiatek a câștigat primul set cu 6-0, astfel că la actuala ediție s-a ajuns deja la 5 seturi în care una dintre jucătoare nu a luat vreun game. Swiatek a reușit această performanță și în partida cu Vondrousova, iar Sabalenka și Rîbakina (din cea dea doua grupă),respectiv Gauff au câștigat și ele câte un set la zero.

Prin bagel-ul (jargon în tenis pentru set câștigat la 6-0) aplicat americancei, Iga Swiatek a ajuns la 22 de seturi câștigate la zero în acest sezon, număr pe care l-a atins și în 2022.

Astfel, poloneza a devenit a șaptea jucătoare din istorie care bifează această performanță, după Margaret Court, Ann Jones, Evonne Goolagong, Chris Evert, Steffi Graf și Monica Seles.

Mai mult decât atât, pentru Iga, victoria în fața lui Coco Gauff, este al zecelea succes în fața unei jucătoare din Top 10 în acest an. În sezonul precedent, poloneza a câștigat 15 partide contra unor jucătoare de top 10, astfel că a devenit prima jucătoare de la Serena Williams încoace care câștigă minim 10 partide în fața unor adversare de top în doi ani la rând, în 2013 și 2013.

Citește și: Turneul Campioanelor. Aryna Sabalenka îngrozită de condițiile de la Cancun: Mă simt cu adevărat nerespectată de WTA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel