Iga Swiatek, calificată în semifinala turneului olimpic. Adversara, acuzații dure pentru liderul mondial: Nu am nevoie de falsitate

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului olimpic de la Paris, după abandonul lui Danielle Collins, accidentată. Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, tot mai aproape de o reîntâlnire în finală.

Poloneza Iga Swiatek,liderul mondial, s-a calificat în semifinalele turneului olimpic, după retragerea americancei Danielle Collins (locul 9 WTA, cap de serie 8), în setul decisiv.

Swiatek îşi adjudecase primul set cu 6-1, iar Collins îl câştigase pe cel de-al doilea cu 6-2, trimițând meciul în decisiv, unde la scorul de 4-1 și 30-15 pentru Swiatek, americanca a luat decizia de a se retrage.

Poloneza o va avea ca adversară în penultimul act pe chinezoaica Qinwen Zheng (7 WTA, favorită nr. 6) care în sferturi a trecut cu 6-7 (4), 6-4, 7-6 (6) de germanca Angelique Kerber, în prezent locul 212 WTA. 

La finalul partidei, terminat într-un mod neplăcut pentru cea mai mare parte dintre sportivi, americanca s-a dus țintă spre Swiatek, i-a strâns mâna acestea și i-a spus câteva cuvinte care au părut că au deranjat-o pe poloneză. Mai mult decât atât, liderul mondial a rămas cu brațele întinse, ca și cum nu ar fi  înțeles atitudinea lui Collins. 

Collins, acuzații dure la adresa Igăi Swiatek

După meciul din sferturi, Collins a explicat situația apărută pe teren, mai mult decât atât, americanca nu s-a cenzurat deloc și a fost extrem de directă la adresa polonezei, pe care a acuzat-o de ipocrizie.

”I-am spus Igăi că nu trebuie să fie nesinceră în legătură cu, știți voi, accidentarea mea. Sunt multe lucruri care se întâmplă în fața camerei și sunt mulți oameni cu o tonă de carismă și care ies și sunt într-un fel în fața camerei și în alt fel în vestiar. Iar eu pur și simplu nu am avut cea mai bună experiență și nu cred că cineva trebuie să fie nesincer.

Ei pot fi așa cum sunt. Eu pot accepta asta, și nu am nevoie de falsitate...”, a declarat Danille Collins după meci, explicând reacția pe care a avut-o pe teren după ce s-a salutat cu Iga Swiatek, care se află la două victorii de titlul olimpic.

În cealaltă semifinală se vor confrunta Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, locul 67 WTA), care a trecut de campioana en-titre de la Wimbledon, Barbora Krejcikova (Cehia, locul 10 WTA), și câștigătoarea dintre Marta Kostyuk (Ucraina, locul 12 WTA) și Donna Vekic (Croația, locul 21 WTA).

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, tot mai aproape de finala JO 2024

Novak Djokovic, principalul favorit pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului olimpic, după ce a trecut în minumum de seturi de germanul Dominic Koepfer, scor 7-5, 6-3.

Deși are un palmares impresionant, cu 24 de trofee majore, un record stabilit în urmă cu 50 de ani de australianca Margaret Court, sârbului îi lipsește titlul olimpic, singura medalie câștigată la un turneu olimpic fiind bronzul de la Bejing 2008.

În sferturile de finală, Djokovic se va întâlni cu grecul Stefanos Tsitsipas, pe care îl domină categoric în meciurile directe, 11-2, cele două victorii ale lui Tsitsipas fiind obținute în 2018, la Mastersul din Canada, respectiv în 2019, la Mastersul din Shanghai.

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (3 ATP, cap de serie 2) s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului olimpic de la Paris după ce a trecut în optimi, cu 6-4, 6-2, de rusul Roman Safiullin (66 ATP), scrie AFP.

Alcaraz s-a impus după o partidă de doar o oră şi jumătate, în care a reuşit 5 aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, rusul făcând patru duble greşeli, fără a avea vreun as.

Spaniolul va juca în runda următoare contra americanului Tommy Paul (13 ATP, favorit nr. 9).

Djokovic și Alcaraz s-ar putea reîntâlni în finală, meciul fiind unul cu miză pentru ambii sportivi. Pentru Djokovic este dorința de a câștiga titlul care îi lipsește din palmares, pentru Alcaraz, campion en-titre la Roland Garros și Wimbledon, obținerea titlului olimpic încă de la prima participare la un turneu olimpic.ime

În cele șase meciuri directe dintre cei doi, fiecare a câștigat câte trei confruntări, cea mai recentă victorie a lui Djokovic fiind în semifinalele Turneului Campionilor, din 2023, în timp ce spaniolul s-a impus la Wimbledon, în acest an.

Celelalte două ”sferturi” îi vor aduce fața în față pe campionul olimpic de la Tokyo, Alexander Zverev (Germania, locul  4 ATP) și Lorenzo Musetti (Italia, locul 16 ATP, favoritul 11), respectiv Casper Ruud (Norvegia, locul 9 ATP, favoritul 6) și Felix Auger-Aliassime (Canada, locul 19 ATP, favoritul 13).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel