Iga Swiatek, final de colaborare cu antrenorul polonez după trei ani și patru trofee majore

Iga Swiatek a renunțat la antrenorul polonez alături de care a câștigat patru din cele cinci trofee de Grand Slam, dar și medalia de bronz la JO Paris 2024.

Citește și: Simona Halep a confirmat prezența la WTA 250 Transylvania Open

Poloneza Iga Swiatek, liderul tenisului feminin, a renunțat la antrenorul său, care i-a fost alături în ultimii trei ani, conaționalul Tomasz Wiktorowski, transmite AFP.

”După trei ani cu cele mai mari succese ale carierei mele am decis împreună cu antrenorul Tomasz Wiktorowski să punem capăt colaborării noastre”, a scris Swiatek pe Instagram.

Iga Swiatek a declarat forfait în urmă cu două săptămâni pentru turneul de la Beijing, unde era campioana en titre, motivându-și absența prin ”motive personale”.

”Vreau să încep cu mulțumiri, care sunt azi, pentru mine, cele mai importante. Experiența sa, atitudinea sa analitică și strategică și cunoștințele sale enorme despre tenis ne-au ajutat să realizăm lucruri pe care nu le-am vizat niciodată, la doar câteva luni de la debutul colaborării noastre”, a mai transmis Swiatek.

Ia în calcul să colaboreze cu un antrenor străin

”Ținând cont de această schimbare importantă, îmi rezerv săptămânile viitoare pentru începerea colaborării cu un nou antrenor”, a precizat Swiatek, menționând că poartă discuții cu ”antrenori străini”.

”Voi anunța imediat ce voi lua o decizie”, a promis Iga Swiatek, care este lider în clasamentul WTA din noiembrie 2023.

Jucătoarea de 23 de ani a câștigat până acum cinci titluri majore, dintre care patru la Roland Garros (trei consecutive) și unul la US Open, iar cu excepția primului trofeu de la Paris (2020), toate celelalte au fost obținute în ultimii trei ani, adică exact în perioada colaborării cu Tomasz Wiktorowski.

În această vară a obținut medalia de bronz la simplu la Jocurile Olimpice de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel