Igaş: Încă 5.000 de persoane vor fi disponibilizate din MAI până la jumătatea lunii octombrie

igas
igas

5.000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor vor fi disponibilizați până la mijlocul lunii octombrie, numărul total al persoanelor din sistem disponibilizate anul acesta ajungând astfel la 10.000, a anunțat vineri, la Arad, ministrul Constantin Traian Igaș.

„Suntem în plin proces de restructurare, în momentul de faţă, la nivelul Ministerul Administrației și Internelor. Urmează ca până la jumătatea lunii octombrie să mai plece încă 5.000 de oameni din structurile MAI. Au părăsit sistemul aproximativ 5.000 de oameni până în momentul de faţă, începând cu 1 aprilie 2011. Urmează ca, în perioada 15 - 16 septembrie, cei puşi la dispoziţie de la Jandarmerie şi de la ISU să fie disponibilizaţi, urmând ca cei de la Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română să părăsească sistemul în prima jumătate a lunii octombrie. În total, vom avea, începând din 15 octombrie, cu 10.000 de oameni mai puţin în structurile MAI şi, practic, aici ne vom opri într-o primă fază“, a declarat Traian Igaș.

Ministrul a mai afirmat că angajaţii care vor părăsi structurile MAI sunt „cei mai slab pregătiţi“.

„Nu este plăcut să ştii că sunt oameni care vor pleca din sistem. Nu este deloc uşor să vezi că oameni care au lucrat atâta timp în sistemul de stat îşi pierd locul de muncă. Dar, din ceea ce am putut să observ, şi am monitorizat cu foarte mare atenţie acest lucru, vor pleca din sistem cei mai slab pregătiţi dintre cei pe care astăzi îi avem angajaţi în structurile noastre“, a afirmat Igaș.

Managementul strategic va cerne  vârfurile din MAI

Ministrul Administrației și Internelor a mai anunțat că în perioada imediat următoare, după ce va fi definitivat procesul de restructurare, se va intra într-o etapă de modernizare a structurilor MAI, informează newsin.

„La acest capitol de îmbunătăţire a activităţii şi de modernizare a structurilor MAI intră și managementul strategic, acest curs pe care noi, la nivelul ministerului, l-am înfiinţat. Mai exact, fiecare şef de inspectorat judeţean, adjuncţii lui, şefii de direcţii nu vor putea să ocupe aceste funcţii dacă nu vor avea absolvit un curs de management strategic. Ce înseamnă acest curs? În primul rând, o evaluare atunci când se intră în această pregătire, o testare psihologică, o testare a cunoştinţelor, iar, după perioada de pregătire, o testare a cunoştinţelor pe care le-a acumulat în procesul de învăţământ, pe care noi l-am denumit management strategic“, a explicat Traian Igaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel