Igor Dodon, după ce Ciolacu a spus că susține unirea R. Moldova cu România: Dragi vecini, nu săriți gardul, că nu e frumos

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a venit cu o replică pentru Marcel Ciolacu, premierul României care a spus că susține unirea Republicii Moldova cu România.

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat ieri în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, că este un susținător al Unirii Republicii Moldova cu România

„Și eu susțin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România) și nu am primit interdicție:. E dreptul meu! Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova și România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale)...Categoric!

Republica Moldova este sustenabilă datorită ajutorului României. Ăsta este adevărul. În Republica Moldova trăiesc români, ca și mine. Istoria a făcut o nedreptate, al fel ca la pensiile speciale. Eu nu pot schimba trecutul, iar prezentul e o consecință a trecutului. Ce pot eu face, împreună cu dumneavoastră, e să clădim viitorul“, a precizat Marcel Ciolacu.

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova a venit cu o reacție, după declarațiile premierului României. Liderul socialiștilor a precizat că dreptul demnitarilor români de a-și dori unirea se termină „acolo unde încep drepturile moldovenilor”. El a îndemnat România „să nu sară gardul”, pentru că „nu e frumos”.

„Dreptul demnitarilor români (de a-și dori unire, anexare) se oprește exact acolo unde încep drepturile și libertățile noastre, ale moldovenilor. Interesul nostru național este să păstrăm statalitatea și identitatea moldovenească. Dragi vecini români, suntem prieteni și frați, dar nu săriți gardul, că nu e frumos”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel