Igor Dodon nu va candida la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Cine e candidatul socialiștilor pro-ruși

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Igor Dodon, liderul partidului pro-rus PSRM, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va candida la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc în toamnă. 

Igor Dodon nu intenționează să candideze la alegerile prezidențiale care vor avea loc în Republica Moldova, în luna octombrie a acestui an, renunțând astfel la competiția împotriva președintei Maia Sandu.

„Societatea are nevoie de schimbare, oamenii mai au o singură speranță, că opoziția se va înțelege și noi nu avem dreptul moral să îi înșelăm”, a spus Igor Dodon.  

Fostul președinte al Republicii Moldova a pierdut alegerile prezidențiale din 2020 în fața Maiei Sandu. El a transmis că, anul acesta, candidatul socialiștilor pro-ruși va fi Alexandr Stoianoglo, fost procuror general al Republicii Moldova.

De asemenea, Ion Ceban, primarul pro-rus al Chișinăului, a transmis acum o lună că nu intenționează să candideze la alegerile prezidențiale.

Cine e Alexandr Stoianoglo

Alexandr Stoianoglo a fost achitat într-un caz în care era acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu. El fusese învinuit că a acordat o indemnizație unică de 270.000 de lei fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, atunci când a plecat din sistem.

Acesta a fost demis după doi ani de la reținerea și suspendarea din funcție. Decretul de destituire a fost semnat de Maia Sandu și a fost examinat de Consiliul Superior al Procurorilor pe 6 octombrie 2023.

Procurorul General a anunțat intenția de a contesta în instanță și de a cere anularea decretului de destituire emis de președinta statului, Maia Sandu. El a menționat și posibilitatea de a ataca decizia la Curtea Constituțională.

A fost reținut de ofițeri SIS pe 5 octombrie 2021 și a denunțat acțiunile drept o răzbunare din partea Maiei Sandu și a acuzat că se revine la „ stat capturat”.

Pe 8 octombrie, Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, iar pe 9 decembrie 2021, Stoianoglo a fost eliberat din arestul la domiciliu și a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit Unimedia.info

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel