Igor Ghirkin, fost colonel FSB: Rusia se află într-un zugzwang complet

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Igor Ghirkin, fost colonel FSB, om extrem de important în preluarea Crimeii de către Rusia în 2014, spune că acum Rusia s-a băgat într-o situaţie din care este imposibil să iasă. 

"Oameni inteligenți au ajuns la concluzia că, în situația actuală, Rusia se află într-un Zugzwang complet“, a spus el.

"Este imposibil să ne apărăm în continuare, pentru că se înrăutățește rapid poziția strategică”, a spus Strelkov. „Și este imposibil să ataci, deoarece această mișcare înseamnă o catastrofă militară rapidă”, a spus Ghirkin.

El a avertizat: "Eficacitatea în luptă și moralul armatei amintesc puternic de situația de dinainte de ofensiva din iulie 1917 a lui Aleksander Kerenski”.

"Există și interceptare radio și localizare radio. NATO au, de asemenea, creiere în sediile și în centrele lor analitice... Permiteți-mi să vă reamintesc că inamicul a prezis ofensiva Forțelor Armate Ruse în urmă cu un an – și chiar a postat aceste informații în mass-media din timp și cu o precizie de câteva zile”, a spus Ghirkin.

Zugzwang-ul este o situaţie întâlnită în şah, când un jucător mai poate face doar mutări pierzătoare, fără şanse reale de câştig. 

Ghirkin a fost unul dintre jucătorii cheie în momentul în care Putin a preluat controlul Crimeei în 2014 și a cucerit regiunea ucraineană Donețk în același an, scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel