Igor Grosu, despre amenințările lui Lavrov la adresa Republicii Moldova: Imperialism putred, care miroase a moarte, a sânge, a suferință, a sate rase de pe fața pământului

Sursă foto: Facebook Igor Grosu
Sursă foto: Facebook Igor Grosu

Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, a reacționat la amenințările lui Serghei Lavrov.

 Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, a fost prezent în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, unde a comentat declarațiile lui Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, care a spus că Occidentul dorește să transforme Republica Moldova în următoarea Ucraină și că Maia Sandu are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România, scrie Deschide.md.

Potrivit lui Igor Grosu, Serghei Lavrov a sfidat normele elementare de comunicare în raport cu o țară.

„Este atât de mult șovinism și imperialism putred, din urma căruia miroase a moarte, a sânge, a suferință, a sate rase de pe fața pământului”, a spus Igor Grosu.

„Ei acționează profesionist - așa răspuns din partea unui demnitar și nu cel mai mic din Rusia este grozav. Toate lumea civilizată trebuie ă fie atentă la astfel de derapaje, de degradare”, a continuat președintele Parlamentului de la Chișinău.

Potrivit lui Igor Grosu, astfel de declarații reprezintă un pericol real, care este manifestat cu lux de amănunte în Ucraina. 

„Nu vorbim despre o luptă clasică între două armate, una invadatoare și alta care își apără țara. Vedeți ce fac rușii cu infrastructura critică. Nu sunt vizate doar obiectivele militare. Sunt vizate blocuri de locuit, nodurile de distribuire a electricității, a căldurii. Este un pericol real pentru toată lumea civilizată acest comportament barbar”, a mai spus Igor Grosu.

CITEȘTE ȘI     -     Chișinăul îi răspunde lui Lavrov, după ce acesta a spus că Maia Sandu vrea să unească Republica Moldova cu România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel