Igor Surkis a plecat din Ucraina spre Ungaria la doar trei zile de la startul asaltului de către armata rusă.
Conform sport.ua, patronul lui Dinamo Kiev a trecut graniţa spre Ungaria într-un Mayback S650 blindat, cu o valoare estimată la 700.000 de dolari. Dar aceştia nu erau singurii bani pe care el şi fratele său, Grigory, îi aveau asupra lor. Conform sursei citate, aceştia au trecut graniţa cu 16 milioane de euro în numerar (17,6 milioane de dolari), dar au declarat suma abia la intrarea în Ungaria, după ce grănicerilor ucraineni le-au spus că nu au deloc bani cash la ei.
Anastasia Kotvițkaia - soţia lui Igor Kotvițki, fost deputat, avea în bagaje 29 de milioane de dolari şi jumătate de milion de euro.
Femeia a încercat să treacă graniţa în Ungaria cu valizele cu bani. Aceasta era într-o maşină cu numere de Ungaria, iar la volan se afla un cetăţean maghiar. Vameşii din Ucraina au lăsat maşina să treacă fără niciun control, dar grănicerii din Ungaria au decis să controleze autovehiculul ca la carte chiar dacă era înmatriculat în Ungaria. Când au găsit banii, vameşii din Ungaria au pus-o pe femeie să declare suma şi au alertat autorităţile ucrainene. Procurorii din Kiev au preluat cazul şi au deschis o anchetă, scrie observatornews.ro.
La jumătatea lunii martie, o familie din Ucraina a încercat să intre în România fără să declare suma de bani pe care o deţinea, 1,6 milioane de dolari.
"În data de 12.03.2022, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în Romania doi cetățeni ucraineni (soț și soție) cu un autoturism înmatriculat în Ucraina. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra vehiculului. În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro). În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, bunurile si sumele în valută fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor", a scris Corpul Național al Polițiștilor pe Facebook.
Datele Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră arată că puțin peste o cincime dintre refugiații ucraineni care au intrat în România după ce au fugit de razboiul din țara lor se mai află pe teritoriul nostru. Cei mai mulți au plecat mai departe, în alte țări, iar în România se mai află, în clipa de față, 80.000 de refugiați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu