La nivel naţional, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de curţi şi beciuri care au fost inundate, dar şi pentru îndepărtarea a 167 de copaci doborâţi, informează IGSU. Vântul puternic a înregistrat efecte negative în 11 judeţe din ţară.
Astfel, s-a intervenit în municipiul Bucureşti pentru degajarea a 146 de copaci care au avariat 80 autoturisme. Potrivit ISU Bucureşti Ilfov, au fost preluate 993 apeluri, în urma cărora au fost gestionate 424 intervenţii, din toate categoriile, respectiv incendii, prim ajutor, descarcerare, salvare de la înălţime. Dintre acestea, 186 sunt aferente codului meteorologic.
IGSU mai arată că la nivelul Capitalei au avut loc în ultimele 24 de ore 30 alte intervenţii (pentru bucăţi căzute dintr-un panou publicitar, stâlpi, gard, elemente de acoperiş pe fire de curent). Două persoane au fost rănite, necesitând transportul de urgenţă la spital.
În Argeş, echipele de intervenţie au acţionat la degajarea unui copac căzut pe carosabil, în localitatea Popeşti/ DJ 504, la Braşov pentru ridicarea unui copac căzut pe două maşini aflate în curtea Crucii Roşii şi a unui copac căzut pe carosabil.
La Călăraşi s-a efectuat evacuarea apei din două curţi, în localitatea Budeşti, şi degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe A2, la Km. 60, în Dâmboviţa la evacuarea apei din două curţi şi un subsol în localităţile Fieni, Pucioasa şi Româneşti, dar şi pentru degajarea unei bucăţi de tablă desprinsă din acoperiş, în Târgovişte.
IGSU precizează că în judeţul Giurgiu s-a lucrat la degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil în localitatea Găiseni şi în localitatea Hotarele şi evacuarea apei din subsol în localitatea Remuş. În Ialomiţa s-a acţionat la înlăturarea unui copac căzut pe carosabil în localitatea Sineşti, în Ilfov la evacuarea apei dintr-o curte, degajarea a şapte copaci căzuţi care au avariat un autoturism.
Pompierii au intervenit la Mureş - degajarea unui copac căzut pe carosabil în localitatea Târnăveni, la Teleorman - degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Alexandria şi Roşiorii de Vede şi pentru evacuarea apei din 18 curţi în localităţile Videle şi Pietroşani, în Timiş la degajarea unor elemente de construcţie căzute pe carosabil în municipiul Timişoara, trei stâlpi căzuţi în localitatea Sânnicolaul Mare şi trei copaci în localităţile Timişoara, Giroc şi Cosaba. La Constanţa - Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Mangalia şi Midia au fost închise.
[citeste si]
IGSU mai anunţă că la acest moment nu mai sunt intervenţii în derulare pentru înlăturarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase, dar echipajele operative ale IGSU rămân mobilizate pentru a interveni în cel mai scurt timp în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu