IGSU vine cu recomandări pentru români, după noul Cod Galben de ploi emis de ANM. Zonele vizate

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

IGSU a venit cu mai multe recomandări pentru cetățeni, după ce ANM a emis un nou Cod Galben.

"Având în vedere atenționarea nowcasting Cod Galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă până în această seară la ora 21:00 pentru mai multe localități din județul Galați, unde se prognozează precipitații însemnate de 20-30 l/mp, recomandăm cetățenilor să urmărească anunțurile și indicațiile autorităților, pentru a evita situațiile de risc.

- Conducătorilor auto le recomandăm să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau vizate de avertizări meteo. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum.

- În cazul creșterii debitelor pe râuri sau pârâuri, sfătuim cetățenii să nu traverseze cursurile de apă și să se mențină la distanță de maluri. De asemenea, locuitorii din zonele vizate ar trebui să ia măsuri preventive, cum ar fi curățarea șanțurilor și a rigolelor, fără a se pune în pericol, pentru a facilita scurgerea apelor pluviale.

- În cazul vântului puternic, populația este sfătuită să rămână în spații închise și să evite deplasarea în apropierea copacilor, panourilor publicitare sau stâlpilor de electricitate care ar putea fi doborâți.

În județul Galați acționează aproximativ 1.000 de pompieri

Reamintim că orice situație de urgență poate fi raportată la numărul unic de urgență 112. Până în acest moment, în localitatea Cuca din județul Galați s-au acumulat cantități semnificative de apă. Până la acest moment nu au fost înregistrate urmări majore. Situația este în continuă monitorizare, iar echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze ori de câte ori este necesar.

În județul Galați acționează, în sprijinul salvatorilor din județ, aproximativ 1.000 de pompieri din 27 de unități subordonate IGSU", transmite IGSU într-un comunicat de presă.

ANM: Vor fi cantități de apă de 20...30 l/mp

ANM a emis o atenționare de tip Cod Galben în care anunță că temporar va ploua și mai ales prin acumulare, local, vor fi cantități de apă de 20...30 l/mp.

Zone vizate:

- Județul Galaţi: Pechea, Matca, Cudalbi, Târgu Bujor, Corod, Tulucești, Ghidigeni, Măstăcani, Fârțănești, Tudor Vladimirescu, Frumușița, Drăgușeni, Berești-Meria, Slobozia Conachi, Berești, Grivița, Cavadinești, Valea Mărului, Foltești, Cuza Vodă, Scânteiești, Cuca, Băleni, Negrilești, Bălășești, Rediu, Cerțești, Costache Negri, Corni, Vârlezi, Vlădești, Băneasa, Bălăbănești, Suceveni, Jorăști, Smulți, Rădești, Oancea, Suhurlui. Alerta meteorologică este valabilă până la ora 21:00.

Cod Galben și în Tulcea

O altă avertizare a fost emisă pentru județul Tulcea. ANM anunță averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp,grindină, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Zone vizate: - Județul Tulcea: Măcin, Jijila, Luncavița, Văcăreni,Grindu, Smârdan, I.C. Brătianu. Această atenționare e valabilă până la ora 20:30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel