EXCLUSIV  Ilan Laufer spulberă „patriotismul economic“ dorit de Ciolacu: Pune biciul pe economia românească! / „Multinaționalele își văd liniștite de treabă“

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ilan Laufer a vorbit despre noile măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu dorește să le adopte și i-a bătut obrazul premierului pentru „patriotismul economic“ de care acesta a vorbit când a preluat mandatul.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a spus care sunt categoriile de firme care sunt afectate de noile măsuri fiscale pe care Guvernul României condus de Marcel Ciolacu dorește să le adopte:

„Business-urile care funcționează pe internet, pe bază de consultanță, sau pe bază de prestări servicii, adică nu comerț cu amănuntul, indiferent că prestez consultanță pentru clienți din România sau externi, eu plătesc impozit în România, că așa vreau și așa mi se pare normal, dar în clipa în care statul vine și pune biciul efectiv pe mine, eu am soluții încât să mă relochez cu afacerea mea în altă țară. Pe vremuri puteau să facă aceste lucruri numai companiile foarte mari.

Astăzi, lucrurile sunt foarte deschise la nivel global și orice antreprenor care a scos nasul de sub nivelul mării și are resurse și cunoștințe, poate să facă acest lucru. Eu, sincer, cred că aceasta va fi cea mai dură lovitură pe care economia românească o poate primi, și anume închiderea acestor IMM-uri“, a spus Ilan Laufer.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Măsuri fiscale propuse de Guvernul Ciolacu. Ilan Laufer: Îmi e foarte greu să diger acest OUG, e halucinant! / Asta îmi spun antreprenorii

Patriotismul economic enunțat de Ciolacu, spulberat de Ilan Laufer

„Am auzit tot felul de aberații pe la televizor, că foarte bine, să le crească taxele și impozitele. Oamenii, din păcate, au senzația că dacă ești antreprenor, ești șmecher, curg banii pe tine, mergi cu mașini de lux. Nu, oameni buni, acei oameni se chinuie fiindcă nu au finanțare să plătească și întotdeauna au datorii din spate și termene de plată de care trebuie să se țină, se chinuie să plătească utilități în această țară, se chinuie să plătească salarii, se chinuie să producă, să colecteze TVA-ul și să-l dea la bugetul de stat. Eu vorbesc de cei cinstiți și curați, care lucrează curat 100%.

Ei vin și întreabă: De ce toată povara trebuie să cadă pe mine, pe antreprenorul român? Noi, cei care suntem IMM-urile din această țară, astăzi angajăm 2 milioane din cei care lucrează în privat. 2 milioane din 4 milioane sunt angajați de IMM-uri în această țară. Sunt 4 milioane de oameni în privat și un milion la stat. Deci suntem aproximativ 5 milioane de angajați în această țară“, a spus fostul ministru.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Guvernul vrea să te oblige să dai 5.000 euro pe an statului dacă ești proprietar de apartamente (moștenite sau cumpărate)

„Cu multinaționalele a fost o propunere de reținere a unui impozit pentru banii extrași din țară ... dar nici nu s-a mai propus în această ordonanță pe care noi o comentăm“, a spus Ilan Laufer.

„Nu, multinaționalele își văd liniștite de treabă“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Cum se zice la americani, „Business as usual“ (afaceri ca de obicei) pentru cei mari. Eu vin și te întreb: Cum se poate ca acest patriotism economic anunțat se transformă în anti-patriotism economic, se transformă în distrugerea capitalului românesc și a micului antreprenor român. Eu vreau să sper în continuare că sunt în acea coaliție niște oameni care să le spună  că nu așa se rezolvă, nu în felul ăsta“, a conchis Ilan Laufer.

La preluarea mandatului, Marcel Ciolacu, a afirmat că „viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România“.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Ce trăiesc românii în 2023, mai rău decât în 2010 pe vremea lui Băsescu. Scenariul care ar putea aduce USR și AUR la guvernare în 2024

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel