Ilie Bolojan (PNL) critică Guvernul: Actuala coaliție nu livrează cum ar trebui

Sursă foto: Facebook Ilie Bolojan
Sursă foto: Facebook Ilie Bolojan

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean, proaspăt reales la conducerea Partidului Național Liberal Bihor, a vorbit despre coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR.

Alegeri prezidentiale 2024

Ilie Bolojan, proaspăt ales la conducerea PNL Bihor, a vorbit pentru Bihon despre coaliția de guvernare. Acesta a fost întrebat dacă Partidul Național Liberal va rămâne la guvernare până în 2024:

„Niciun partid de după 1989 nu a rămas mai mult de un an la guvernare. Deci bazându-ne pe o statistică, durata de viață a unei guvernări este limitată, miza unei guvernări este să folosească timpul la maximum posibil, din prima zi să facă ceea ce trebuie. Există o presiune a timpului când ești în guvernare, nu ai timp, trebuie să execuți repede, ori trebuie să recunoaștem că actuala coaliție nu a făcut asta. Nu se livrează cum ar trebui. România are nevoie de anumite corecții financiare, pentru că luând credite care sunt folosite pentru funcționarea statului și nu pentru investiții, acest lucru nu face decât să complice existența viitoarelor generații și deci reformele și corecțiile care trebuie făcute se fac, de regulă, la început de mandat.

Și pe asta, cred eu că trebuie să se concentreze coaliția de guvernare în această perioadă. Să dea drumul la investiții, să acceseze fonduri europene, să corecteze toate legile, hotărârile de guvern, ordonanțele care încurcă viața românilor, să debirocratizeze, să descentralizeze, să reducă cheltuielile statului în general. Dacă nu va face acest lucru și unii colegi își fac impresia că vor guverna fără să deranjeze, statistica ultimilor treizeci de ani arată ce se va întâmpla în 2024.“, a precizat politicianul.

În ce tabără se poziționează Bolojan

„În alegerile interne din PNL mai sunt două luni de zile până la Congres. Noi nu aveam cum să ne poziționăm înainte de a avea alegeri în organizația județeană, în așa fel încât să avem o structură de conducere care să fie legitimă și să poată să decidă ce este de făcut. Gândiți-vă că unii au hotărât că vor susține un candidat și nu au mai fost aleși președinți. Ce greutate are această susținere, pe de o parte? Pe de altă parte, aceste decizii nu sunt niște decizii pe persoană fizică, deci nu le ia un om, ci trebuie să fie niște decizii luate de o echipă. Căci nu merge un om să voteze, se duc 180 de oameni să voteze. Dacă nu este o decizie convenită și pe baza unor consultări, s-ar putea ca voturile să nu se ducă în direcția în care acea persoană ar decide.

Nu în ultimul rând, trebuie să vedem nu ce funcție primește o persoană, ci care este programul PNL pentru România, care sunt echipele de conducere care ar urma să fie propuse și care ar garanta că aceste programe ar urma să devină realitate. PNL, în actualul context, nu este un partid de opoziție, este principalul partid al guvernării și de ceea ce se întămplă în PNL depinde și modul în care se guvernează.

Și atunci trebuie să fim responsabili, pentru că e mult mai dificil decât atunci când după niște alegeri pe care le-ai pierdut, făceai congrese spectacol. Nu ne mai permitem asta, pentru că românul așteaptă de la noi comportamente raționale și consumarea energiilor într-o guvernare cât mai bună și mai puțin în scandaluri și în conflicte în interiorul partidului.“, a mai precizat Bolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel