Iliescu, citat în fața instanței. S-ar decide retragerea certificatului de revoluționar

Agerpres
Agerpres

Iliescu a fost citat în dosarul retragerii titlului de revoluționar, spun surse Antena 3 CNN.

 

"Fostul președinte al României, Ion Iliescu, va fi chemat în fața judecătorilor, care decid dacă îi retrag sau nu certificatul de revoluționar.

În vârstă de 94 de ani, Iliescu, reamintesc, este acuzat de crime împotriva umanității. Acesta nu a mai fost văzut în public din anul 2017", precizează Lorena Burlacu, realizator Antena 3 CNN.

Un verdict în mai multe dosare, printre care și dosarul Mineriadei

"Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Fostul președinte al României a fost citat de judecători în dosarul deschis de Secretariatul de Stat, care recunoaște meritele luptătorilor împotriva regimului comunist.

Spun aceștia că au analizat CV-ul fostului președinte și materialele de presă, iar în acea perioadă, Ion Iliescu avea funcție de conducere în cadrul Partidului Comunist, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător la revoluție. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu exactitate și dacă Ion Iliescu va ajunge în fața judecătorilor.

Încă din martie 2017, acesta nu a mai avut nicio apariție publică atunci când a fost citat de procurorii generali să facă declarații în dosarul Revoluției.

Ar aștepta acesta și un verdict important din partea procurorilor generali în ceea ce privește dosarul Mineriadei în care este pus sub acuzare alături de Petre Roman și Virgil Măgureanu pentru infracțiuni împotriva umanității. Deocamdată procurorii generali, deși au primit un ultimatum de la Instanța Supremă (n.r., ICCJ), nu au trimis dosarul pe masa judecătorilor", transmite Delia Olaru pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel