Iliescu neagă negocierile USL cu UDMR: O minciună şi o provocare, Ponta e în China

iliescu ponta
iliescu ponta

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu neagă desfăşurarea unor negocieri cu UDMR pentru şefia Senatului, în schimbul ieşirii maghiarilor din coaliţia de guvernare, liderul social democrat calificând aceste zvonuri drept „o minciună şi o provocare“.

„E o minciună şi o provocare! Nici vorbă de o asemenea discuţie în conducerea PSD! Dealtfel preşedintele Ponta se află la o reuniune politică în China“, scrie Ion Iliescu cu blogul său, apreciind drept stranie apariţia unei asemenea ştiri.

El face referire şi la declaraţia liderului UDMR Kelemen Hunor, prin care „bomba a fost dezamorsată“.

Site-ul Impactnews a relatat, miercuri, despre negocieri "extrem de serioase" pentru formarea unei noi majorităţi, discuţii în care PSD ar fi propus UDMR fotoliul de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat. Potrivit sursei citate, UDMR "priveşte cu interes spre propunerea PSD".

Kelemen a negat informaţia, precizând, miercuri seară pentru Mediafax, că UDMR de obicei nu discută funcţii.

„Nu am negociat cu PSD, nu am discutat funcţii, noi de obicei nu discutăm funcţii şi nu pot să confirm o astfel de ştire, nu pot să confirm acest zvon. Nu este adevărat. Cineva are tot interesul să creeze tensiuni în arcul guvernamental, în coaliţie, şi prin astfel de zvonuri lansate pe piaţă. Nu este adevărat“, a spus liderul UDMR.

informaţia referitoare la existenţa unor negocieri cu UDMR pentru şefia Senatului, precizând totodată că liderul social-democrat Victor Ponta se află la o reuniune politică în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel