Ilieșiu, către CCR: Aveţi datoria morală de a respecta voinţa majorităţii

Sorin Ilieșiu, membru fondator al Grupului de Dialog Social, face un apel către judecătorii Curții Constituționale de a-și asuma rolul de ”magistrați însărcinați să facă dreptate” și să respecte voința majorităţii de 87,52%, care a votat la referendumul din 29 iulie. Într-o scrisoare deschisă adresată celor nouă judecători ai Curții, Sorin Ilieșiu menționează importanța verdictului de mâine al Plenului CCR, privind referendumul, pentru viitorul cetăţenilor români, viitor ce va fi influențat de ”cinstea” cu care se va stabili adevărul și se va face dreptate.

Iată textul integral al scrisorii deschise adresate CCR

Către Plenul Curții Contituționale a României

D-lui judecător Augustin Zegrean (preşedinte)

D-nei judecător Aspazia Cojocaru

D-lui judecător Acsinte Gaspar

D-lui judecător Petre Lăzăroiu

D-lui judecător Mircea Ştefan Minea

D-nei judecător Iulia Antoanella Motoc

D-lui judecător Ion Predescu

D-lui judecător Puskas Valentin Zoltan

D-lui judecător Tudorel Toader

Stimate Doamne, Stimaţi Domni

Vă scriu în numele cetăţenilor români care la referendumul din 29 iulie a.c. şi-au onorat datoria civică de a vota.

Conform Dicţionarului explicativ al limbii române, cuvântul JUDECĂTOR are două înţelesuri: “1. Funcţionar de stat, numit sau ales, care soluţionează pe calea justiţiei procesele prin pronunţarea unei hotărâri. 2. Persoană solicitată să-şi spună părerea într-o chestiune în vederea stabilirii adevărului”. Conform unui alt dicţionar român, JUDECĂTOR înseamnă “Magistrat însărcinat să facă dreptate.”

Stimate Doamne, Stimaţi Domni,

Zeci de milioane de cetăţeni români se uită la domniile voastre ca la o Lumină dătătoare de Adevăr şi Dreptate. Viitorul acestora va depinde de cinstea cu care “veţi stabili adevărul” şi “veţi face dreptate” faţă de voinţa populară exprimată la referendumul din 29 iulie a.c..

Aveţi datoria morală de a respecta voinţa majorităţii de 87,52%, respectiv 7.403.836 de cetăţeni care au votat pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Dacă ar mai fi participat la vot încă vreo 6 milioane de cetăţeni care ar fi votat cu toţii împotriva demiterii preşedintelui suspendat, chiar şi în această situaţie scorul pentru demitere ar fi fost majoritar.

La referendumul din 29 iulie a.c. au participat 46,24% dintre cetăţenii cu drept de vot conform unor liste neactualizate, dar în curs de actualizare la cererea domniilor voastre, nefiind atins cvorumul de 50%+1 impus în mod nedrept.

Subliniem că impunerea pragului de participare nu a respectat recomandările Comisiei Europene adoptate recent la Veneţia în materie de referendum prin care “nu se recomandă un cvorum de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ”.

Mai subliniem că înainte de referendum, preşedintele suspendat şi partidul acestuia (PD-L) au făcut apeluri ilegale şi nedemocratice către electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic către minoritatea maghiară din România, de circa 7% din populaţie, a fost făcut şi de dl Viktor Orban, premierul Ungariei, prieten de idei cu preşedintele suspendat.

După constatarea numărului real al cetăţenilor cu drept de vot, credem că veţi constata că pragul de 50%+1 a fost de fapt depăşit.

Să nu uităm că, spre nenorocirea României, Traian Băsescu a derapat grav, în ultimii ani, de la valorile democraţiei, excelând în minciună, duplicitate, diversiune, dezinformare şi iresponsabilitate. Menţionăm că dezinformările făcute de Traian Băsescu la nivel naţional şi internaţional, legate de o aşa-zisă „lovitură de stat”, au avut consecinţe extrem de grave din punct de vedere politic, economic şi financiar.

Dar nu cumva se poate considera un fel de lovitură de stat ceea a făcut preşedintele suspendat pentru a reveni în fruntea României împotriva voinţei cetăţenilor ei?

Stimate Doamne Judecătoare, Stimaţi Domni Judecători,

Prin DEMOCRAŢIE se înţelege “forma de organizare şi de conducere a unei societăţi în care poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea”.

Vom trăi în democraţie?

Bucuresti, 20 august 2012

Sorin Ilieşiu, autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor din 2005 şi 2006 pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html, membru între anii 1990-2012 al Grupului pentru Dialog Social din care am fost exclus pentru că anul trecut, în iunie, am cerut demisia preşedintelui Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel