Ilieşiu: Înainte de revoluţionari, ar trebui tăiate pensiile responabililor pentru crimele comunismului

iliesiu
iliesiu

Membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS) , Sorin Ilieşiu, a declarat pentru DeCeNews că este total de acord cu propunerea premierului Emil Boc de a tăia veniturile revoluţionarilor, cu excepţia celor care au fost răniţi sau a urmaşilor celor decedaţi, însă i-a propus acestuia ca prima măsură să fie tăierea pensiilor responsabililor pentru crimele comunismului.

Ilieşiu a spus că niciun revoluţionar nu trebuie să primească bani pentru faptul că a participat la Revoluţie. El susţine că, prin aceşti bani, practic s-a cumpărat tăcerea celor care au luptat în 89. " Mă consider revoluţionar, deşi nu m-am dus să îmi iau certifiicatul. Am făcut parte din primul grup care a protestat împotriva lui Ceauşescu în ziua de 21 decembrie. Din punctul meu de vedere niciun revoluţionar nu ar trebui să primească bani, decât cei care au fost răniţi sau urmaşii celor decedaţi. Greşeala s-a făcut acum 21 de ani când s-a încercat cumpărarea celor care au fost martori la Revoluţie, pentru a nu spune exact ceea ce s-a întâmplat acolo", a declarat Ilieşiu pentru DeCeNews.

El susţine că toţi cei care au participat la evenimentele din 89 au încercat să asigure un viitor mai bun pentru ţară şi pentru fiecare în parte.

De asemenea, Ilieşiu, i-a recomandat premierului o sursă importantă de venit. Membrul GDS a spus că dacă tot doreşte să aducă bani la buget ar putea să taie din pensiile responsabililor pentru crimele comunismului. "Sfatul meu către domnul Boc este să taie pensiile celor care au fost responsabili pentru crimele comunismului. De exemplu torţionarii, cei din conducere Securităţii sau miliţienii, ar trebui să li se taie pensiile. Abia după ce le aduce acestora pensiile la nivelul pensiilor minime în România, poate analiza şi alte soluţii. În toate tările ex-comuniste s-a putut face acest lucru, numai la noi şi în Rusia oamenii ăştia nu au păţit nimic", a mai spus Ilieşiu.

Citește și:

Premierul Emil Boc vrea și banii revoluționarilor. Se mai justifică alocarea de bani doar pentru urmaşii celor decedaţi la Revoluţie

Premierul a declarat că ar trebui să mai primească bani de la stat doar cei care au fost răniţi la revoluţie sau urmaşii celor decedaţi.  "Cred că se mai justifică plata banilor doar pentru cei care sunt urmaşii celor care decedaţi în Revoluţie. Avem în analiză un asemenea demers, nu este uşor, pentru că e o temă sensibilă şi grea în acelaşi timp. Dar cred că, dacă vrem să fim corecţi cu bugetul ţării şi cu românii, cred că ar trebui în primul rând să ne preocupe astăzi soarta acelora care sunt urmaşii celor decedaţi sau răniţi grav în Revoluţie. Restul, cred că deja 20 de ani sunt suficienţi şi cred că ar trebui să reintrăm în rândul lumii în privinţa drepturilor şi obligaţiilor", a precizat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel