Imagine cu drona rusească, despre care ucrainenii susțin că a căzut în România /foto

FOTO: Ministerul de Externe din Ucraina
FOTO: Ministerul de Externe din Ucraina

Kievul a transmis ieri că o dronă rusească fabricată în Iran a căzut și s-a detonat pe teritoriul României, în timpul unei lovituri de noapte asupra portului ucrainean Izmail.

„Potrivit Serviciului de Grăniceri de Stat al Ucrainei, drona „Shahed” a căzut și s-a detonat pe teritoriul României peste noapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, pe rețelele de socializare, referindu-se la dronele fabricate iranian.

El a spus că incidentul a avut loc în timpul unui atac masiv rusesc lângă Izmail, situat pe Dunăre, vizavi de România.

Nikolenko a adăugat: „Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea creată de Rusia reprezintă o amenințare uriașă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”.

Purtătorul de cuvânt a împărtășit o imagine cu ceea ce păreau a fi flăcările unei explozii în apropierea unui corp de apă.

Constantin Spînu, MApN: Mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt MApN, a infirmat, ieri, ipoteza unui atac asupra României.

"În primul rând am să vă răspund direct întrebării. Aş vrea să reiterez faptul că aceste atacuri ale Federaţiei Ruse, care sunt îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina, sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, iar Ministerul Apărării Naţionale a condamnat de fiecare dată cu fermitate aceste atacuri. Vă pot spune că structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, colegii mei, care sunt în turele operative, au monitorizat în timp real nu doar atacurile de azi-noapte, ci şi cele de vineri spre sâmbătă, iar noi am comunicat şi duminică dimineaţă, am făcut-o cu promptitudine şi astăzi că în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului nostru naţional sau apelor teritoriale.

Poate că sună această frază un pic încifrat, un pic tehnic, dar ca să răspund direct întrebării dumneavoastră, noi am infirmat în mod categoric informaţiile vehiculate în spaţiul public, pentru că ele au început de azi de dimineaţă în mediul online, informaţiile conform cărora ar fi existat drone ruseşti, ca să spunem exact despre ce este vorba, care ar fi căzut pe teritoriul naţional al României. Această afirmaţie a Ministerului Apărării Naţionale este bazată, aşa cum prezentat şi ministrul Apărării Naţionale în interviul la care aţi făcut referire, pe raportările şi pe datele concrete pe care le primim de la structurile din teritoriu şi din întregul sistem naţional de apărare", a spus Constantin Spînu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel