Imaginea zilei vine din traficul din București. „O simplă și ușoară tamponare i-ar fi nenorocit copilul. Iar regretul e tardiv și inutil”

mașină
mașină

Jurnalistul Dan Cruceru a surprins imaginea zilei în București, capitală europeană a anului 2023.

Un părinte își ținea copilul în mașină la... lunetă. Mașina se afla în mers.

„Înțeleg că, uneori, copiii nu au răbdare. Înțeleg. De ex, după 30 de min de așteptare în fața porții școlii surorii lui, Dan Christian a cerut să fie eliberat din centurile scaunului și și-a făcut de cap în mașină. S-a urcat chiar și până la lunetă, unde și-a stabilit o cazemată. Ce să-i faci? Copiii au multă imaginație și puțină răbdare. Când a venit Sophia, însă, fratele mai mic a trecut imediat în scaunul lui și mașina a pornit doar după ce a fost securizat în centurile interne.

Ce nu pot înțelege este, însă, cum unii părinți sunt absolut inconștienți și nu-și pun măcar o secundă întrebarea “Copilul meu e în siguranță?”!!! Asta nu o pot înțelege. Mașina albastră este în trafic!!! În mișcare! În plin bulevard, în mijlocul capitalei. Poate nu mă credeți, așa că repet: mașina este în mișcare!!! Iar copilul este la lunetă. Nu pe scaunul lui, nu cu vreo centură, ci la lunetă!!! Iar părintele cu care circulă nu are nicio problemă cu asta. Ba chiar, probabil se amuză despre cât de inventiv este copilul lui. Două situații aparent identice. Și totuși atât de diferite. Diametral opuse!

Vă rog, părinți! Amuzați-vă mai puțin și gândiți mai mult! Sunteți părinți! Nu prietenii copiilor voștri, nu partenerii lor de joacă și de trăznăi, ci părinții lor! Iar principalul vostru rol este de a-i proteja! De a nu strica acest minunat dar pe care vi l-a dat Dumnezeu și de care unii dintre voi uitați. În cazul acestui părinte, o simplă și ușoară tamponare, i-ar fi nenorocit darul pe viață. Iar regretul este tardiv și inutil. Păcat!”, a scris Dan Cruceru pe Facebook.

VEZI ȘI: Puterea mașinii, limitată în funcție de vârstă? Comisarul-șef Oproiu, de acord cu soluția lui Bulai. Titi Aur propune altceva - https://www.dcnews.ro/puterea-masinii-limitata-in-functie-de-varsta-comisarul-sef-oproiu-de-acord-cu-solutia-lui-bulai-titi-aur-propune-altceva_911815.html

VEZI ȘI: Ziua în care se produc cele mai multe accidente. Care este explicaţia. Titi Aur: Se amestecă două categorii de şoferi, apare şi oboseala, şi nervozitatea - https://www.dcnews.ro/ziua-in-care-se-produc-cele-mai-multe-accidente-care-este-explicatia-titi-aur-se-amesteca-doua-categorii-de-soferi-apare-si-oboseala-si-nervozitatea_912601.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel