Imagini adorabile cu un urs speriat că va trebui să-și împartă mâncarea cu alți pofticioși - Video

Foto: Captură video Facebook Romsilva
Foto: Captură video Facebook Romsilva

Vezi in articol imaginile cu un ursul speriat că va trebui să-și împartă mâncarea.

Romsilva a publicat imagini adorabile cu un urs speriat că va trebui să-și împartă mâncarea cu alți pofticioși din pădure.

"Ia, stai puțin.....Ce se aude? Sper că nu vin alți pofticioși cu care să împart mâncarea. Bine că a fost alarmă falsă! Continuăm miniserialul de la hrănitoarea amenajată de silvicultorii de la Ocolul Silvic Tulgheș din cadrul Direcției Silvice Harghita, iar de data aceasta camera de monitorizare l-a surprins pe Moș Martin, musafirul nepoftit, degustând cu nesaț din bunătățurile lăsate de colegii noștri pentru animalele pădurii. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva gestionează 242 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei din aceste fonduri cinegetice, în total, peste 1.600 tone de furaje combinate, cereale și semințe, circa 1.500 tone de fân, lucernă și frunzare, peste 340 tone de rădăcinoase și suculente și aproape 300 tone de sare", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Caprele negre din Parcul Național Retezat

Romsilva a publicat și imagini cu caprele negre din Parcul Național Retezat, surprinse în timp ce își caută de mâncare.

"Capre negre se hrănesc în Parcul Național Retezat, imaginile frumoase fiind captate de către o cameră de monitorizare a faunei. Caprele negre au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, caprele negre se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre preferă în timpul iernii versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai ușor descoperită aici, ca și mușchi, licheni sau cetină de molid.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara și are o suprafață de 38.047 de hectare. Din acestea, 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală. În Parcul Național Retezat National Park regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România", se arată într-o altă postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel