Imagini ca în Call of Duty în războiul din Ucraina. Tentativă de atac eșuată în Herson / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Soldații ucraineni au filmat o tentativă de atac pe care au avut-o pe una din insulele de pe râul Nipru din regiunea Herson.

Soldații ucraineni care operează în regiunea Herson din sudul Ucrainei au filmat o tentativă de atac pe care au avut-o pe una din insulele de pe râul Nipru. Aceștia au trecut un canal în satul Bilohrudove, pe care l-au eliberat parțial, însă au fost surprinși de focul gloanțelor ruse. 

Aceștia se deplasează aparent nestingheriți pe digul insulei, după care se aud mai multe focuri de armă iar ucrainenii răspund și ei cu focuri iar apoi fac drum întors către zona sigură din care au venit. Militarii ucraineni nici nu mai folosesc barca pentru a traversa canalul, ci înoată pentru a ieși din raza de atac a rușilor.

La un moment dat, când soldații ies din apă, mai mulți dintre ei par să se deplaseze cu dificultate, unii chiar se târăsc, semn că au fost răniți în scurta incursiune pe care au avut-o în partea de sud a satului Bilohrudove din regiunea Herson.

Satul în care au atacat ucrainenii se află foarte aproape de orașul Hola Prystan, de care și aparține, și care se află pe malul stâng al Niprului.

Reamintim totodată că Ucraina și-a stabilit 3 capete de pod pe malul stâng al râului Nipru în ultimele săptămâni, reușind chiar să transfere tehnică militară grea în satul Krynky, aflat mai la est.

Luptele continuă în regiunea Herson

Forțele ucrainene continuă operațiunile pe malul stâng al Niprului, dar nu au înregistrat niciun câștig teritorial în ultimele zile. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene mențin poziții pe malul de est și efectuează foc de contrabaterie în zonă. Milbloggeri ruși au susținut că luptele au continuat lângă Krynky (la 30 km nord-est de orașul Herson și la 2 km de râul Nipru), dar că ritmul luptei a scăzut din cauza ceții și ploii. Milbloggeri ruși au susținut pe 2 și 3 decembrie că forțele ucrainene au continuat încercările de a transfera întăriri și provizii către poziții de pe malul stâng al râului Nipru.

Consecințele ciclonului din 27 noiembrie din Marea Neagră continuă să afecteze infrastructura militară rusă de pe malul stâng al Oblastului Herson și Crimeea ocupată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel