Imagini cu incendiile devastatoare din Grecia. Aeronavele de stingere nu se pot apropia de flăcări, din cauza vântului /video

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Grecia a luptat vineri cu mai multe incendii de vegetație la vârful sudic al continentului său, care au fost alimentate de vânturi puternice și au forțat evacuarea unor sate, scrie Reuters.

Zeci de pompieri, asistați de opt aeronave, au fost desfășurați pentru a stinge incendiile de pădure în regiunile Achaia și Ilia și în apropierea orașului Kranidi, pe peninsula Peloponez.

Locuitorilor din mai multe sate din aceste zone li s-a spus să-și părăsească casele pe măsură ce flăcările se apropiau.

Incendiile de vegetație sunt comune în țările mediteraneene, dar au devenit mai devastatoare pe măsură ce verile au devenit mai fierbinți și mai uscate, ceea ce oamenii de știință consideră a fi legat de schimbările climatice.

"Viteza vântului, în multe ocazii, depășește 95 de kilometri pe oră, ceea ce împiedică aeronavele să se apropie," a declarat purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri din Grecia, Vasilis Vathrakogiannis, în cadrul unui briefing televizat.

"Toate forțele de protecție civilă au fost în alertă astăzi," a adăugat el, în condițiile în care aproximativ 45 de incendii de pădure au izbucnit în țară în câteva ore.

Un alt incendiu de pădure care a amenințat temporar casele dintr-un oraș de coastă din apropierea capitalei Atena a fost controlat mai devreme vineri, a spus brigada de pompieri.

Incendii de proporții și în Turcia

Mai multe incendii au devastat satele din sud-estul Turciei, anunță Fahrettin Koca, ministrul Sănătății al Turciei. În urma incendiilor de pădure, cinci persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite. 

„Au fost cinci morţi şi 44 de răniţi, dintre care zece în stare gravă în două zone din apropierea oraşului Mardin”, a scris ministrul Sănătăţii din Turcia pe rețeaua socială X.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel