Imagini cu premierul Finlandei la o petrecere. Șefa guvernului de la Helsinki îşi apără dreptul de a se bucura de timpul liber/ video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Şefa guvernului finlandez, Sanna Marin, a reacţionat joi la scurgerea în presă a unei înregistrări video în care ea poate fi văzută dansând şi petrecând, apărându-şi dreptul de a se bucura de timpul liber, informează dpa.

"Acestea sunt nişte imagini private ce nu erau menite să fie făcute publice", a spus Sanna Marin, 36 de ani, pentru cotidianul finlandez Iltalehti, exprimându-şi de asemenea dezaprobarea pentru scurgerea acestor imagini.

Totodată, ea a adăugat că nu are "nimic de ascuns şi nu a făcut nimic ilegal". Chiar dacă a consumat alcool la petrecere, ea a subliniat că nu a consumat droguri.

Împreună cu câţiva prieteni celebri ai săi, Sanna Marin a petrecut într-o casă privată, înainte de a vizita două baruri. Ea a subliniat dreptul său de a-şi petrece timpul liber la fel cum o fac cei de vârsta ei, declarând pentru postul de radio Yle că ea speră că lumea va accepta acest lucru şi că finlandezii "trăiesc în democraţie".

Sanna Marin a atras atenţia în trecut participând la festivaluri de muzică rock şi petrecând în cluburi. În timp ce mulţi tineri din Finlanda se mândresc cu această "latură sălbatică" a premierului lor, înregistrarea video a stârnit de asemenea critici în rândul persoanelor care consideră comportamentul ei nepotrivit.

Finlanda susţine o interdicţie asupra intrării turiştilor ruşi în UE, Germania se opune ideii

Finlanda s-a pronunţat luni pentru interzicerea intrării turiştilor ruşi în Uniunea Europeană, în cadrul unei reuniuni a premierilor ţărilor nordice cu cancelarul german Olaf Scholz, relatează DPA.

Nu cetăţenii ruşi au început războiul, dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că ei susţin războiul, a declarat şefa executivului finlandez Sanna Marin în timpul întâlnirii găzduite de Oslo.

Nu cred că este corect ca cetăţenii ruşi să poată intra în UE şi în spaţiul Schengen şi să meargă să admire peisajele în timp ce Rusia omoară oameni în Ucraina, a adăugat ea.

Finlanda, ce are o frontieră terestră de 1.340 de kilometri cu Rusia, ia în considerare modalităţi de a limita unilateral vizele turistice pentru cetăţenii ruşi.

În ceea ce-l priveşte, cancelarul german Olaf Scholz s-a declarat împotriva unei interdicţii de intrare în UE pentru cetăţenii ruşi.

Nicio decizie pe care o luăm nu trebuie să complice găsirea libertăţii şi fuga de dictatorul din Rusia. Nu este războiul poporului rus, este războiul lui Putin, a subliniat Scholz.

Şefa guvernului danez Mette Frederiksen a afirmat că ideea trebuie să fie dezbătută. Este de înţeles că unii europeni, poate în special ucrainenii, găsesc puţin ciudat faptul că Rusia a atacat o ţară europeană şi în acelaşi timp noi primim turişti dintr-o ţară care a atacat o altă ţară, a afirmat ea.

Omoloaga sa suedeză, Magdalena Andersson, a menţionat că guvernul său nu şi-a structurat deocamdată o opinie pe acest subiect. Există argumente solide de ambele părţi, a spus Andersson.

Premierul norvegian Jonas Gahr Store, a cărui ţară nu este membră a UE, a dat asigurări că Norvegia va sprijini orice acţiune comună.

Kremlinul, prima reacție privind interzicerea turiștilor ruși în Europa

Kremlinul a reacționat în legătură cu apelul lui Volodimir Zelenski privind interzicerea turiștilor ruși în Europa.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a reacționat în legătură cu apelurile făcute în Occident de a restricționa intrarea cetățenilor ruși în Europa.

"De regulă, astfel de declarații vin din acele țări pe care le-am recunoscut deja ca țări neprietenoase – acesta este primul lucru.", a spus Peskov reporterilor marți. "În neprietenia lor, multe dintre aceste țări intră în inconștiență și ajung, din nou, la astfel de declarații pe care literalmente acum 80 de ani le-am auzit din centrul Europei, din unele țări europene.", a mai spus Peskov, scrie Interfax.

"Cred că în timp, bunul simț se va manifesta cumva, iar cei care au făcut astfel de declarații își vor veni în fire", a mai spus secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

Peskov a mai spus că Moscova nu vede încă o schimbare a atitudinii față de Federația Rusă din partea autorităților germane și austriece, dar speră că "alegătorii acestor țări vor adăuga înțelepciune politică la conducere". Reacția lui Peskov vine după ce prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas și cel al Finlandei, Sanna Marin, s-au exprimat în favoarea instituirii unei interdicții pentru ruși de a vizita țările europene.

"Nu mai eliberați vize de turiști rușilor. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Comunicarea aeriană cu Rusia este închisă. Aceasta înseamnă că, în timp ce țările Schengen eliberează vize, vecinii Rusiei sunt cei care suportă greul (Finlanda, Estonia, Letonia sunt singurele punctul de intrare.) Este timpul să punem capăt turismului din Rusia chiar acum.", a scris Kallas pe Twitter, marți.

Cu o zi mai devreme, Sanna Marin a făcut o declarație similară. "Este clar că rușii folosesc Finlanda ca punct de tranzit, prin noi pleacă în alte țări în vacanță. Discutăm această problemă în guvern, iar discuția va continua", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel