Imagini cu Vladimir Putin de pe vremea când era un simplu agent KGB, scurse pe internet. A fost rar văzut așa - Foto / Video

Noi imagini cu Vladimir Putin de pe vremea când era un simplu agent KGB circulă pe internet.

Niște filmări rare apărute în spațiul public îl arată pe Vladimir Putin jucând tenis de masă, pescuind și aruncând săgeți. Videoclipul a fost filmat cu ocazia unei zile de 1 Mai, petrecută la scurt timp după ce Putin, pe atunci ofițer KGB, devenise consilierul primarului din Sankt Petersburg. 

Îmbrăcat într-un tricou fără mâneci, pantaloni de trening Adidas albaștri și cu păr neîngrijit, Vladimir Putin arată la acea vreme total diferit față de acum. Liderul de la Kremlin a fost rar văzut așa.

După ce a jucat ping pong în ținute casual, Putin nu arată mai impresionant nici atunci când se așează la o cină festivă, ceea ce vedem fiind departe de imaginea macho, dictatorială pe care și-a croit-o de atunci. Filmările obținute de Yle demonstrează cât de diferit arăta liderul rus înainte de a veni la putere.

"Acesta este Putin pre-bogat, Putin într-un costum prost, cu o tunsoare proastă, vestă proastă, care face lucruri de zi cu zi", spune Luke Harding, expert în Rusia și fost corespondent la Moscova pentru ziarul britanic The Guardian.

Videoclipul a fost filmat în Finlanda, într-o vizită ținută în secret


Videoclipul a fost filmat în Finlanda în jurul unei sărbători de 1 Mai, la începutul anilor 1990, potrivit surselor Yle. În acei ani, Putin, în vârstă de aproximativ 40 de ani, devenea rapid un actor politic important la Sankt Petersburg. Sursa citată spune că a primit acest video de la o sursă păstrată confidențială, iar această vizită a lui Putin nu a fost raportată anterior în Finlanda, deci ar fi fost ținută în secret.

În videoclip, stăpânirea de sine a lui Putin, de obicei rezervat, se clatină uneori. În căldura unui meci de ping-pong, Putin chiar scoate un râs rar.

"Cel mai frapant este că zâmbește. Arată uman, mai degrabă decât stana de piatră care a devenit", spune Harding.

În timpul meciului, Putin manifestă un manierism tipic, scărpinându-se în mod repetat la gât cu mâna stângă. Pare să nu știe că este filmat.

Videoclipul a fost filmat într-o vilă corporativă deținută de companiile Thomesto, care avea legături de afaceri cu Rusia. Aceasta s-ar afla pe insula Torsö din Raseborg, la aproximativ 100 km vest de Helsinki, pe coasta de sud a Finlandei.

Conglomeratul finlandez Thomesto a importat material lemnos brut din Rusia în această perioadă și, prin urmare, legăturile cu factorii de decizie cheie din partea de est a graniței au fost vitale pentru operațiunile sale.

Aceștia au fost ani deosebit de haotici pentru vecinul de est al Finlandei. Uniunea Sovietică s-a prăbușit în decembrie 1991, iar succesorul ei, Rusia, s-a împiedicat stângaci de la comunism la capitalism.

Putin era pe atunci mâna dreaptă a primarului din Sankt Petersburg



În 1991, numele orașului Leningrad a fost schimbat în Sankt Petersburg, iar Anatoly Sobchak a devenit primar, cu Putin drept mâna sa dreaptă. În calitate de șef al Comisiei pentru relații externe a primăriei, Putin a fost responsabil pentru legăturile orașului cu lumea exterioară. Cu toate acestea, cei doi au găsit timp să călătorească pe furiș în Finlanda împreună cu familiile lor – și să joace ping-pong.

Partenerii de ping pong ai lui Putin și Sobchak înțeleg rolul lor – oferindu-le o provocare, dar nu prea mult, astfel încât șefii lor să poată sărbători o victorie.

Știm bine că Putin, acum un celebru paranoic în privința confidențialității sale, publică doar videoclipuri care îi întăresc propria autoritate. Cu toate acestea, în clipurile de la începutul anilor 1990, Putin nu a putut controla ce a fost filmat sau cum este portretizat. Harding notează că videoclipul dezvăluie și cât de mic este Putin.

"Sunt filmări minunate, fascinante, originale, convingătoare", spune Harding.

Liderul de la Kremlin ar fi încercat să ascundă aceste filmări

Yle scrie că nu va dezvălui sursa videoclipului, deoarece reacția lui Putin la dezvăluirile despre viața sa personală poate fi imprevizibilă. Din motive de securitate, Yle nu i-a numit nici pe ceilalți oameni care apar în filmări. Yle precizează că a verificat autenticitatea videoclipului și deține o casetă VHS veche cu acestea, confirmând și locul filmării.

Fosta vilă Thomesto este acum o casă privată cu un proprietar finlandez și nu mai aparține companiilor. O parte a acestui videoclip a apărut anterior pe internet, dar a fost eliminată rapid, de exemplu de pe YouTube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel