Imagini de pe frontul din Avdiivka. Soldații ruși își abandonează camarazii, după care sunt bombardați de ucraineni / video

Foto: X.com
Foto: X.com

Forțele ruse încearcă să ocupe orașul Avdiivka din estul Ucrainei.

Încă de la jumătatea lunii octombrie, forțele Federației Ruse încearcă să cucerească orașul Avdiivka, aflat la mică distanță de Donțek. Soldații ruși au reușit să avanseze atât la nord, cât și la sud de oraș, acesta fiind aproape încercuit și cu legăturile cu restul teritoriului ucrainean aproape oprite.

Forțele ucrainene continuă însă să reziste, și datorită faptului că orașul s-a aflat pe prima linie a frontului încă din 2014, atunci când Federația Rusă a ocupat Donbass-ul, și a fost puternic fortificat.

Imaginile care circulă pe X au un puternic impact emoțional și surprind trei soldați ruși în timp ce încearcă să se evacueze din raza de foc a ucrainenilor. La un moment dat, unul din cei trei este lăsat în urmă de doi camarazi, care pare că nu mai vor să-l care. Cei doi se refugiază la tulpina unui copac, însă la scurt timp unul dintre ei este lovit probabil de o mortieră. 

Cel de-al treilea soldat, singurul rămas în viață dintre cei trei, acoperă resturile camaradului lovit de mortieră cu o pelerină, după care se retrage în zone mai sigure.

VIDEO - mai jos

Rușii încearcă să cucerească Avdiivka

Actualizarea ISW din 27 noiembrie notează că forțele ruse au continuat operațiunile ofensive lângă Avdiivka, dar nu au făcut niciun progres. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins peste 30 de atacuri rusești la est de Novobakhmutivka (13 km nord-vest de Avdiivka); nord-est de Berdychi (7 km nord-vest de Avdiivka); la sud de Novokalynove (12 km nord de Avdiivka) și Tonenke (7 km vest de Avdiivka); și lângă Stepove (3 km nord de Avdiivka), Sieverne (6 km vest de Avdiivka) și Pervomaiske (11 km sud-vest de Avdiivka).

Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe ucrainene Tavriisk, colonelul Oleksandr Shtupun, a declarat că forțele ruse au continuat atacurile la sol în grupuri de câte 10 până la 20 de membri fiecare.

Ștupun a declarat că forțele ruse atacă în șase direcții în zona Avdiivka și că lupte grele sunt în desfășurare în apropierea fabricii de cocs Avdiivka din nord-estul orașului și a zonei industriale la sud-est de Avdiivka.

Surse ruse au reiterat afirmațiile că au capturat toată zona industrială de la sud-est de Avdiivka și au ajuns la periferia de sud-est a orașului. Un agregator de știri rus a susținut că elementele Brigăzii de Asalt „Veterany” (a companiei militare private „Redut” [PMC], afiliată Ministerului de Apărare) au fost în primul rând responsabile pentru pretinsa capturare rusă a zonei industriale.

Milbloggeri ruși au susținut că forțele ruse au făcut progrese nespecificate lângă Kruta Balka (5 km est de Avdiivka) și Fabrica de Cocs Avdiivka, deși ISW nu a observat o confirmare vizuală a acestor afirmații.

Shtupun a declarat că situația meteorologică nefavorabilă din zona Avdiivka a redus puternic focul artileriei ruse și utilizarea dronelor, dar aviația rusă este încă activă în zonă.

Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au contraatacat cu succes lângă Avdiivka pe 27 noiembrie. Un milblogger rus a susținut că forțele ucrainene au contraatacat pozițiile rusești lângă Stepove și au avut succes parțial. Milbloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene au contraatacat fără succes în apropierea zonei industriale de la sud-est de Avdiivka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel