Imagini din război. Forțele ucrainene anunță că au distrus o navă rusească în lacul Donuzlav - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video X Defence intelligence of Ukraine
Captură de ecran / Foto: Video X Defence intelligence of Ukraine

Ucraina ar fi reușit să scufunde o navă rusească din Flota Mării Negre.

Forțele ucrainene afirmă că au distrus o navă rusească din Flota Mării Negre, într-o operațiune specială în largul Crimeii ocupate de Rusia.

Nava Ivanovets, o navă de război de mici dimensiuni, a primit ”lovituri directe în carenă” în timpul nopții, după care s-a scufundat, a declarat Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. Bloggerul militar rus ”Voenkor Kotenok” a scris pe Telegram că vasul s-a scufundat după ce a fost lovit de trei ori cu drone.

Direcția a publicat o înregistrare video care pretinde că arată momentul impactului, urmat de o mare explozie.

Mai multe trăsături vizibile pe nava din videoclipul ucrainean se potrivesc cu cele ale navei Tarantul, sau Proiectul 12411, o clasă de nave operată de marina rusă, din care face parte și Ivanovets.

Printre trăsături se numără configurarea catargului și a senzorilor din partea superioară a suprastructurii principale, precum și o cupolă radar mare în partea superioară a podului.

Nava, distrusă de o unitate specială

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a declarat că ambarcațiunea a fost distrusă de soldații unității sale speciale ”Grupul 13”, în lacul Donuzlav, un golf cu apă sărată situat în partea de vest a peninsulei Crimeea, care găzduiește o bază navală.

”Ca urmare a unei serii de lovituri directe asupra corpului navei, vasul rusesc a suferit avarii incompatibile cu deplasarea ulterioară", a precizat serviciul de informații pe canalul său Telegram, adăugând că o operațiune rusă de căutare și salvare nu a avut succes.

Direcția a precizat că nava valora în jur de 60-70 de milioane de dolari, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel