Lovitură umilitoare pentru Putin: Racheta care amenința Occidentul a explodat. Imagini din satelit cu uriașul crater

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Au apărut imagini din satelit cu imensul crater pe care l-ar fi lăsat în urmă exploziei rachetei Satan-2.

Imaginile din satelit par să arate un crater masiv la un centru rus de testare a rachetelor după ce o rachetă RS-28 Sarmat cu capacitate nucleară  (denumită "Satan-2" în codificarea NATO) a explodat, într-o lovitură umilitoare pentru președintele rus Vladimir Putin, scrie Express.

Arma este privită de Kremlin ca un instrument puternic în arsenalul său, liderul de la Kremlin amenințând Occidentul în repetate rânduri cu această rachetă nucleară. Cu toate acestea, cel mai recent incident este considerat a fi al patrulea eșec succesiv, punând sub semnul întrebării fiabilitatea acesteia.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Distribuind pe rețelele sociale fotografii din satelit făcute la cosmodromul Plesetsk din regiunea Arhangelsk, analistul MeNMyR a comentat: „După cum se vede, testul RS-28 Sarmat a fost un eșec total. Racheta a detonat în siloz, lăsând un crater masiv și distrugând locul de testare.Sarmat este o rachetă alimentată cu combustibil lichid, așa că acest accident ar fi putut avea loc separat de activitatea efectivă de lansare”.

Se întâmplă după ce primul și ultimul test de succes al Sarmat a fost 20 aprilie 2022, iar aceasta este cel puțin a patra încercare de testare eșuată a rachetelor balistice intercontinentale RS-28 "Sarmat"

„Rețineți cele 4 autospeciale de pompieri care răspund la incendiul de pădure”, a mai scris MeNMyR.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

„Nesigur și periculos”

R-28 Sarmat, care măsoară 35 de metri lungime, are o rază de acţiune de 17.700 km, iar costul unei unităţi este estimat la 45 de milioane de euro. Cu toate acestea, vorbind în martie, expertul militar de la Kiev, Oleksandr Kovalenko, de la Grupul de Rezistență Informațională, a descris Satan-2 drept „nesigur și periculos”.

El a declarat pentru RBC-Ucraina: „Este o rachetă foarte problematică. Rușii nici măcar nu au putut gestiona lansările de test”.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Eșecul vine la câteva zile după ce Rusia s-a lăudat că a testat cu succes vehiculul său de lansare Angara 1.2 cu nave spațiale de uz militar în aceeași unitate. O declarație a Ministerului Apărării al Rusiei a spus: „Forțele Aerospațiale au lansat cu succes vehiculul de lansare Angara-1.2 de pe Cosmodromul Plesetsk. La ora 10, de la Cosmodromul de Test de Stat al Ministerului Apărării al Federației Ruse (Cosmodromul Plesetk) din regiunea Arhangelsk, un echipaj de luptă al forțelor spațiale ale Forțelor Aerospațiale a lansat cu succes vehiculul de lansare ușoară Angara-1.2 cu nave spațiale”.

Un atac major cu dronă ucraineană a incendiat mai multe depozite de arme rusești, distrugând ceea ce Statul Major al Ucrainei a spus că sunt mii de tone de armament, inclusiv rachete din Coreea de Nord. Între timp, președintele Volodimir Zelenski a făcut apel la o acțiune rapidă din partea Statelor Unite pentru a trimite mai multe arme înainte de vizita sa la Casa Albă cu un „plan de victorie” în mai multe puncte. Ucraina a lansat peste 100 de drone asupra Rusiei și în Peninsula Crimeea ocupată de ruși, a relatat presa rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel