Imagini din SUA. Furtuna Hilary a făcut prăpăd: ploi în cantități istorice

Sursa foto: capturp video YouTube MSNBC
Sursa foto: capturp video YouTube MSNBC

Furtuna Hilary a lovit sud-vestul SUA provocând ploi în ''cantităţi istorice'' şi inundaţii.

Furtuna Hilary a lovit sud-vestul Statelor Unite, generând precipitații în cantități "istorice" și declanșând inundații extinse. Zone din California de Sud și sud-vestul țării se confruntă cu amenințarea viiturilor și a alunecărilor de teren în urma ploilor abundente aduse de furtuna Hilary, scrie Agerpres, citând Reuters.

Aproximativ 17 milioane de cetățeni americani erau vizați de avertizări și alerte legate de inundații și vânt puternic, pe măsură ce furtuna își continua deplasarea spre nord. Aceasta a generat ploi torențiale începând de la granița dintre California și Mexic, extinzându-se până în Las Vegas și în zone din nord-vestul țării, conform informațiilor furnizate de Serviciul Național de Meteorologie (NWS).

Sistemul de urgenţă 911 al oraşului, scos din funcţiune

Una dintre comunitățile cel mai grav afectate a fost Palm Springs, California. Imagini video postate pe rețelele sociale prezintă străzi inundate și fluxuri puternice de debris. Primarul Grace Garner a dezvăluit pentru CNN că furtuna a dus la dezactivarea sistemului de urgență 911 al orașului.

"În acest moment, avem inundaţii pe toate drumurile noastre. Nu este cale de intrare sau de ieşire din Palm Springs, iar aceasta este situaţia pentru majoritatea Văii Coachella. Suntem cu toţii blocaţi", a spus edilul.

În dimineața zilei de luni, o ploaie persistentă a afectat numeroase zone din regiunea care deja se confruntase cu cantități record de precipitații. Anumite regiuni muntoase și deșertice ar putea înregistra acumulări de precipitații între 12 și 25 de centimetri pe parcursul furtunii, o cantitate obișnuită pentru un an într-un deșert, conform evaluărilor făcute de către specialiștii în meteorologie.

În Los Angeles, al doilea oraș ca mărime din Statele Unite, au fost semnalate străzi inundate, căderi de arbori și rupturi ale liniilor de electricitate în unele cartiere, au informat autoritățile luni. Acestea le-au cerut locuitorilor să fie vigilenți.

Se preconizează că ploaia va înceta treptat în cursul dimineții în sudul Californiei. Cu toate acestea, autoritățile au avertizat că nivelul apelor ar putea provoca inundații pe drumuri și în cartiere.

"Cantitatea istorică şi continuă de precipitaţii este de aşteptat să provoace astăzi la nivel local viituri periculoase până la catastrofale, inundaţii urbane, inclusiv alunecări de teren, de noroi şi şuvoaie de moloz", a indicat serviciul de meteorologie.

Youtube video image

400 de zboruri, anulate sau întârziate

Circa 400 de zboruri către și dinspre aeroporturile din zona Southwestern au fost anulate sau întârziate în dimineața zilei de luni, inclusiv 100 de decolări și aterizări programate pe Aeroportul Internațional San Diego, conform datelor furnizate de Flightaware.com.

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a declarat stare de urgență pentru o mare parte a zonei de Sud a statului, în timp ce președintele Joe Biden a instruit agențiile federale să trimită personal și provizii în regiune.

Înainte de a ajunge în sud-vestul Statelor Unite, furtuna a trecut prin peninsula Baja California din Mexic. Cel puțin o persoană a pierit în Mexic în timpul furtunii care a cauzat inundații și a distrus drumuri. Ulterior, furtuna a traversat granița și a lovit comitatul San Diego duminică după-amiază. Aceasta reprezintă prima furtună tropicală consemnată în acea zonă și prima care a afectat comitatul Los Angeles din anul 1939. În timp ce regiunea se confrunta cu furtuna duminică, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 5,1 în sudul Californiei, la nord de Los Angeles.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel