Imagini emoționante cu cei patru copii, care au fost găsiţi în viaţă la 40 de zile de la prăbușirea cu avionul în jungla columbiană: Îmi e foame! Mama a murit! - Video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un mare 'test de supravieţuire, care va rămâne în istorie', a definit preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, miracolul petrecut cu cei patru copii găsiți în viață la 40 de zile după prăbuşirea avionului în care călătoreau.

Transferaţi în timpul nopţii cu elicopterul la baza militară din San José del Guaviare, unde "au fost stabilizaţi", fraţii, slăbiţi şi subnutriţi, au fost transportaţi în capitala Bogota, pentru a continua analizele medicale.

Duminică după-amiază, televiziunea publică din Columbia a difuzat o înregistrare video a întâlnirii dintre cei patru copii care rătăceau de peste o lună și salvatorii lor indigeni. Imaginile emoționante, filmate cu un telefon mobil, îi prezintă pe cei patru copii flămânzi, cel mai mic în brațele unuia dintre salvatorii lor, scrie Le Figaro.

'Fiica cea mare, Lesly, ținându-l pe cel mic de mână, a alergat spre mine. Am îmbrățișat-o și ea mi-a spus: 'Mi-e foame!', a povestit Nicolas Ordoñez Gomes, unul dintre membrii echipei. 'Am întrebat unde este băiatul. Era întins alături. După ce l-am îmbrățișat pentru prima dată și i-am dat ceva de mâncare, s-a ridicat și mi-a spus, foarte conștient de ceea ce spunea: ‘Mama mea a murit'.

VIDEO

Timp de 40 de zile, i-au căutat în lung şi în lat, urmărindu-le urmele într-una dintre cele mai ostile păduri de pe planetă, unde copiii au rătăcit ghidaţi de instinctul de supravieţuire şi de cunoştinţele ancestrale transmise de bunica lor, ce aparţine grupului indigen Uitoto.

Protagoniştii acestei poveşti dramatice cu final fericit sunt cei patru fraţi Mucutuy - Lesly Jacobombaire, în vârstă de 13 ani, deja supranumită "fata războinică", Soleiny Jacobombaire, în vârstă de 9 ani, Tien Ranoque Mucutuy, în vârstă de 4 ani şi Cristin Ranoque Mucutuy, de numai un an.

Copiii au fost găsiţi într-un punct îndepărtat dintre departamentele Caquetà şi Guaviare, care au fost cercetate fără încetare de aproximativ 200 de persoane, inclusiv soldaţi din comandoul Forţelor Speciale ale Armatei şi de indigeni din diferite triburi, care cunoşteau zona şi au lansat truse de supravieţuire din elicoptere.

'Au fost protagoniştii unui exemplu de supravieţuire, care va rămâne în istorie, aşa că astăzi acei copii sunt copiii păcii şi ai Columbiei', a zis preşedintele columbian Gustavo Petro, care a descris găsirea lor drept "un dar pentru viaţă".

Cei patru copii călătoreau cu mama lor, un alt adult şi pilotul unui Cessna 206 al companiei aeriene Avianline Charter, când avionul s-a prăbuşit, pe 1 mai.

Aeronava a fost găsită pe data de 16 mai, într-o zonă împădurită a municipiului Solano, în departamentul Caquetà, în sudul ţării. La faţa locului se aflau cele trei cadavre ale adulţilor, care au murit în accident, dar nici urmă de copii.

Descoperirea resturilor de fructe cu urme de muşcături a stârnit speranţa găsirii copiilor, declanşând o operaţiune de căutare masivă - numită "Speranţa" - şi condusă de militari, cu peste o sută de trupe ale Forţelor Speciale şi aproximativ 70 de exploratori indigeni, care "au periat" zona fără oprire.

Pe 18 mai s-a dat prima veste despre descoperire, infirmată ulterior de însuşi preşedintele Petro. Dar noi urme ale trecerii copiilor, de-a lungul săptămânilor, au încurajat căutările.

Se crede că au supravieţuit cu ajutorul truselor de supravieţuire aruncate în junglă de grupurile de căutare, dar educaţia pe care au primit-o de la bunica lor ar fi putut fi, de asemenea, esenţială, a spus John Moreno, un lider indigen din Vaupes.

'Aceasta este o pădure virgină, densă şi periculoasă... este posibil să fi folosit cunoştinţele dobândite în comunitate pentru a supravieţui', a spus Moreno.

Copiii au fost mereu în mişcare - au fost găsiţi cu picioarele înfăşurate în fâşii de pânză - şi asta a complicat căutările, conduse de generalul Pedro Sanchez, care nu şi-a pierdut niciodată speranţa: 'Nu căutăm un ac într-un car de fân, ci un purice minuscul pe un covor, care se mişcă tot timpul. Dacă ar fi morţi, am şti deja', a spus presei cu câteva zile înainte de descoperire, scrie Rai News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel