Imagini foarte rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Apuseni - Video în articol

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Romsilva a publicat imagini foarte rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Apuseni.

Romsilva a publicat imagini cu mai mulți lupi care se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, despre care spune că sunt foarte rare.

"Imagini foarte rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, într-o filmare realizată de către camerele de monitorizare a faunei. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Zona Munților Apuseni, inclusă în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN", scrie Romsilva într-o postare pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel