Imagini rare cu o pisică sălbatică care își marchează teritoriul au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului.
Romsilva a publicat imagini spectaculoase cu o pisică sălbatică care își marchează teritoriul au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului.
"Un mascul marchează teritoriul în perioada reproducerii într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului. Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea, cu un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări. La maturitate, poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. Chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii. Dimorfismul sexual nu este evident.
Parcul National Defileul Jiului - Defileul Jiului National Park din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj. Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri , 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.", scrie Romsilva într-o postare pe Facebook.
"Un Martinel Talpă-Iute, două căprioare curioase, o pisică sălbatică perfect camuflată și doi șorecari îndrăgostiți, au făcut mai bogată ziua de teren a colegului nostru, Luț Bogdan - ranger la Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina. Pădurile din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului #Hunedoara, în zona Munților Șureanu.", se arată într-o altă postare a Romsilva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu