Imagini de o tristețe greu de descris, vineri, la Iași, unde a ajuns convoiul care a transportat trupurile neînsuflețite ale echipajului elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova.
Convoiul funerar cu cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbușit joi în Republica Moldova a sosit la Spitalul "Sf Spiridon" din Iași.
Aici a fost primit de detașamentul ISU Iași și familiile, prietenii și foștii colegi ai celor decedați.
La Iași, odată cu convoiul mortuar au ajuns și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, precum și alți oficiali din Republica Moldova și din România.
"Am văzut ca unul dintre membrii echipajului SMURD posta anul trecut mesaje de condoleanțe și compasiune pentru colegii ei dispăruți în alte accidente. Mă gândeam ce meserie extrem de riscantă trebuie să ai să postezi ca medic SMURD mesaje de condoleanțe pentru colegii tăi ca peste câțiva ani tu să fii cea care piere în accident. (...)
Este greu să înțelegi dacă ești în afara acestui sistem de intervenții de urgență ce pericole reprezintă o simplă misiune medicală. Conștientizează cineva cât de riscantă este meseria asta? Câte sacrificii fac acești oameni? (...)
Este momentul acesta, al dispariției unor salvatori SMURD, să înțelegem sacrificiul imens pe care îl fac acești oameni și respectul uriaș pe care îl datorăm lor", a comentat Radu Tudor la Antena 3.
Patru persoane, un pilot, copilot, medic și asistent, au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit, joi, în jurul orei 14.15, într-o localitate din raionul Cantemir din Republica Moldova.
Gabriel Sandu, de 40 de ani, a fost unul dintre cei mai experimentați asistenți medicali în medicina de urgență din România, el fiind din 2005 în cadrul SMURD.
Medicul primar Mihaela Dumea lucra de cinci ani la SMURD Iași și le preda studenților, în calitate de asistent universitar, disciplina Medicină de Urgență.
Comandorul Doru Gavril, în vârstă de 53 de ani, avea peste 4.000 de ore de zbor la activ și o experiență de 30 de ani. El era comandantul Unității Speciale de Aviație Iași.
Cel de-al doilea pilot, căpitanul comandor Voicu Șocae, în vârstă 36 de ani, avea ca experiență peste 1.480 de ore de zbor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu