Imagini și discursuri emoționante la întoarcerea Naționalei României de la EURO 2024 - Video

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Sute de suporteri au întâmpinat Naţionala de fotbal a României, miercuri noaptea, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, cantonamentul tradiţional al echipei. România a ajuns în faza optimilor de finală la EURO 2024, desfășurat în Germania.  

Suporterii au fost îmbrăcaţi în tricouri galbene şi au fluturat steaguri tricolore, așteptându-i la intrarea în baza sportivă de la Mogoșoaia chiar dacă avionul a ajuns, cu întârziere, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni la ora 1.00.

Autocarul echipei naţionale a fost întâmpinat cu ovații la Mogoşoaia, în jurul orei 1:45. Mircobiștii au scandat ”România, România” şi ”Suntem mândri de voi”. Mai mult, fotbaliștii şi membrii staff-ului tehnic au fost aplaudaţi pe stadionul central al bazei din Mogoşoaia. Căpitanul Nicolae Stanciu le-a spus celor prezenţi faptul că suporterii români nu au fost al doisprezecelea jucător al naționalei la EURO 2024, ci primul!

VIDEO

”Vă mulţumim din suflet pentru susţinerea voastră, am simţit-o, ştim că aţi fost alături de noi, iar să vă vedem aici aici la ora asta în noapte este totul pentru noi. Observ mulţi copii şi ne bucurăm pentru că vrem să fim modele de urmat pentru copiii României. Ne bucurăm că sunt aici, că ne iubesc şi cresc cu această generaţie şi cu rezultatele pe care le-am obţinut după o lungă perioadă de timp. Voi aţi fost primul jucător al echipei naţionale, nu al 12-lea. Şi pentru asta vă mulţumim”, a declarat Nicolae Stanciu.

”Edi nu pleca”. Discursul selecționerului

Fanii i-au scandat selecționerului ”Edi nu pleca”. Antrenorul a evidențiat importanţa susţinerii necondiţionate pe care au arătat-o de-a lungul turneului final.

”Eu am emoţii specifice înainte de meci, dar acum emoţiile mă copleşesc mai mult decât înaintea oricărui meci. Vă mulţumesc în numele familiei echipei naţionale, a acestei 'Generaţii de suflet'. Nici nu vă imaginaţi cât de mult a contat pentru băieţi, pentru noi toţi, suportul vostru. Şi vă asigur că au dat totul pe teren în mod special pentru voi şi pentru copiii României. Să dea Dumnezeu ca în viitor, român cu român împreună, să fim puternici şi mândri că suntem români, și să credem că atunci când suntem uniţi şi credem în visul nostru întotdeauna avem o şansă în plus”, a spus Edi Iordănescu.

La Bucureşti au ajuns în această noapte doar 16 din cei 26 de fotbaliști care au făcut parte din lotul echipei naţionale pentru EURO 2024. Restul au mers din Germania direct în vacanţă ori la cluburile de fotbal de care aparţin şi care au dat deja startul pregătirilor pentru noul sezon competiţional.

Zeci de mii de români pe străzile din Germania, dar și în orașele din România

Astfel, suporterii români şi-au manifestat încă o dată susţinerea faţă de fotbalişti, primindu-i cu multă căldură în pofida rezultatului cu Olanda (scor 3-0) din optimi. Dar, per total, evoluţiile ”tricolorilor” de la EURO 2024 i-au readus pe suporteri alături de echipa naţională, care nu a mai luat parte la un turneu final de 8 ani.

Amintim faptul că zeci de mii de români au sărbătorit pe stadioane, pe străzile din Munchen, Koln şi Frankfurt, dar și în principalele oraşe din ţară, Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov, performanța calificării în optimile EURO 2024.

Următoarele partide ale naționalei României sunt programate în luna septembrie 2024. În prima etapă a Grupei C2 din Liga Naţiunilor, ediţia 2024/2025, România se va duela cu Kosovo, în deplasare, pe data de 6 septembrie, iar pe data de 9 septembrie va juca pe teren propriu contra Lituaniei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel