Au apărut noi imagini cu lucrările la podul peste Dunăre.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNAIR) a anunţat ce lucrări se efectuează în momentul de faţă la Podul Suspendat de la Brăila:
- betonare elevație structură casetata km 8+739;
- strat anticapilar km 2+900 - 3+000;
- umplutură anrocamente km 3+560 - 3+680 Măcin;
- umplutură anrocamente km 13+867;
- umplutură corp rambleu 3 și 4 mal Brăila;
- umplutură corp rambleu 6 mal Brăila.
VIDEO:
Pod Brăila - Galaţi. Răzvan Cuc a spus care este istoria proiectului: Drulă, poveşti! Realizările sale, egale cu zero
Senatorul Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor în guvernarea PSD, a spus la DC News care a fost istoria celui mai mare proiect de infrastructură care se face acum în România, podul de la Brăila, peste Dunăre.
"Ca grad de complexitate, este a patra lucrare de executat din Europa. Vreau să vă spun că podul de la Brăila a luat naştere în felul următor: în 2017, după ce m-am dus în funcţia de ministru al Transporturilor, la Parlament m-am întâlnit cu preşedintele CJ Tulcea, domnul Teodorescu. Şi mi-a spus că vrea să vină într-o audienţă, ne-am întâlnit la minister şi am început să discutăm. Din vorbă în vorbă i-am spus: ‚să ştiţi că intenţionez ca în luna aprilie să lansez podul de la Brăila’. Mi-a spus, probabil văzându-mă şi tânăr: ‚tu ştii de cât timp îmi promit toţi că lansează podul de la Brăila?’.
Şi aveam Studiu de Fezabilitate în minister, era un proiect matur şi am luat decizia împreună cu cei de la CNADNR, actualul CNAIR, să lansăm proiectarea şi execuţia. Am lansat proiectarea şi execuţia în aprilie, în septembrie au fost depuse toate ofertele, s-au analizat, s-a desemnat câştigătorul.
Din punct de vedere al destinului, a fost un proiect care a mers relativ repede: vorbim de un proiect mare, 488 de milioane de euro. Să nu ai nicio procedură de contestaţie, este o realizare la un asemenea obiectiv.
După care domnul Tudose nu a făcut nimic altceva decât să semneze contractul, practic toată munca a fost încununată de semnarea contractului şi a început derularea proiectului aşa cum o ştim cu toţii. Au avut merite şi cei care au asigurat partea de finanţare, de fonduri şi aşa mai departe, dar proiectarea propriu-zisă şi lansarea unei proceduri de licitaţie a fost făcută în 2017, după care am avut o problemă cu cei de la Comisie care au spus aşa: faceţi un proiect între două judeţe, dar trebuie să ne arătaţi, ca să finanţăm acest obiectiv, că va avea trafic.
Şi aşa au luat naştere drumurile expres Tulcea – Constanţa, Brăila – Galaţi, alte drumuri care vin să capteze traficul din Moldova şi din Dobrogea către pod. Chiar îl auzeam pe domnul Drulă la sfârşitul mandatului spunând ‚suntem în grafic cu drumul Brăila-Galaţi’. Acela a fost lansat în luna mai 2019 – atunci am lansat centura Galaţiului şi drumul expres Brăila – Galaţi.
Faptul că ei se laudă cu nişte lucruri unde nu au niciun fel de merit... Teza că 'venim şi deblocăm' sunt poveşti. La sfârşitul mandatului omul vrea să vadă ce moştenire laşi. Că în 2017 eu nu aveam niciun proiect în minister. Faimosul guvern tehnocrat condus de domnul Cioloş nu lăsase României niciun proiect. Din păcate realizările domnului Drulă sunt egale cu zero şi lucrul acesta trebuie scos foarte bine în evidenţă", a explicat, într-un interviu la DC News, Răzvan Cuc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News