Imagini virale, chiar din momentul atacului, filmate de drona maritimă ucraineană care a lovit nava rusă Olenegorsky Gornyak / video

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Au apărut imagini din timpul nopții filmate la bordul dronei maritime care a lovit babordul navei rusești Olenegorsky Gornyak, în Marea Neagră.

În mediul online a fost postat un videoclip în care drona marină ucraineană lovește nava rusă Olenegorsky Gornyak. Imaginile se întrerup chiar când drona lovește nava, scrie Sky News.

Rusia a declarat că a respins un atac cu drone maritime ucrainene asupra bazei sale navale din portul din sudul orașului Novorossiisk.

Ucraina a revendicat atacul

De obicei, Ucraina nu își asumă public responsabilitatea pentru astfel de lovituri, dar o sursă de informații de la Kiev a confirmat atacul dronei marine ucrainene asupra navei Olenegorsky Gornyak.

Aceasta a spus că atacul a fost efectuat de Serviciul de Securitate al Ucrainei și Marina Ucrainei.

Respingând afirmațiile Rusiei că toate dronele au fost distruse de nave de război, ei au spus că forțele au avariat o navă în timpul atacului.

„Ca urmare a atacului, Olenegorsky Gornyak s-a ales cu o breșă gravă și în prezent nu își poate desfășura misiunile de luptă”, a spus sursa.

Reacția Ucrainei vine după ce au apărut videoclipuri și imagini care arătau o navă a marinei avariată care era remorcată în portul Novorossiisk din sudul Rusiei.

Nava de debarcare rusă din clasa Ropucha a fost declarată de experții online ca fiind Olenegorsky Gornyak.

Olenegorsky Gornyak, cunoscută anterior ca BDK-91 este o navă de debarcare din clasa Ropucha din Marina Rusă. Acest tip de nave lansează forțe amfibii aproape de țărm și pot andoca și descărca rapid marfa.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel